Моряка з Львівщини, який перебуває у полоні в Росії, можуть сьогодні обміняти. Оновлено

2182 1
Загалом звільнили 35 українців, які перебували у полоні в Росії.
Фото: unian

Фото: unian

Моряк із Львівщини Андрій Оприско, який перебував на судні, що його захопила у Керчі торік Росія, повернувся до України. Його та ще 34 полонених, що перебували в Росії, прилетіли в Київ.

Усіх затриманих 24-х моряків передали на поруки української омбудсменки Людмили Денісової. Військовополонених моряків спершу привезли у московський аеропорт «Внуково-2» на автобусах, після чого вони вилетіли до аеропорту «Бориспіль». Родичі моряків та полонених також приїхали їх зустрічати. Серед інших звільнених кінорежисер Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген Панов, Артур Панов, Едем Бекіров, Микола Сизанович та інші.

Додамо, що перші заяви про масштабний обмін полоненими між Україною та Росією з’явились у другій половині липня. Вночі 30 серпня деякі ЗМІ повідомили, що процес обміну розпочався. Пізніше цю інформацію спростували в Офісі Президента. 

Нагадаємо, зранку 25 листопада торік українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Ввечері того ж дня російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. На судні перебували 24 українські моряки.

Того ж дня тодішній президент України Петро Порошенко скликав екстрене засідання Раду нацбезпеки та оборони, а Верховна Рада запровадила воєнний стан на 30 днів у 10 областях України, які межують із кордоном.


Читайте також:
7 Вересня, 2019 13:02
666 ... от не слухаєте ви Вадима Зіновійовича (Рабіновича) ... а він отаким кіздельникам запропонував (конкртено) -- замовкнути і НЕ П.ІЗДЄТЬ ... (якщо ви щиро бажаєте побачити наших хлопців на Батьківщині) ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!