Київ

Московські попи лякають киян затопленням через виселення з Києво-Печерської Лаври

1349 0
Росіяни намагаються залякати киян, аби вони стали на захист московських попів у Лаврі.
Києво-Печерська Лавра. Фото: з відкритих джерел

Києво-Печерська Лавра. Фото: з відкритих джерел

Представники РПЦ, що називають себе УПЦ МП, заявили про апокаліпсис через їхнє виселення з Києво-Печерської Лаври. Інформацію про таке почали поширювати у соцмережах прихильники московської церкви в Україні.

Так, згідно із страшилкою, «через пів року після оскверніння Лаври почнеться Апокаліпсис».

Згодом з’явився ще один допис такого ж змісту. Авторка процитувала представника УПЦ МП Климента, який торкнувся цієї теми.

В коментарі для ТСН.ua Климент так відреагував на дописи в соцмережах: «Неодноразово було сказано про те, що були пророцтва. Коли намагались дістати мощі преподобного Антонія, то з його могили вийшло полум’я. Потім, коли радянська влада намагалась розкопати могилу, то печери почало затоплювати. Якщо монахи підуть з Лаври, то, згідно передбаченню, буде велика повінь у Києві. Таке було сказано Києво-Печерськими старцями. Мені додати до цього нічого».

Нагадаємо, минулого тижня в соцмережах поширили фотографію хрестів на даху Трапезного храму Антонія і Феодосія Печерських із тезою про те, що вони нібито почорніли від того, що з Києво-Печерської Лаври попросили піти представників РПЦ, які звуть себе УПЦ МП. Як тоді з'ясувалося, хрести потемнішали за часів УПЦ МП. Про це свідчать знімки храму у попередні роки, на яких хрести виглядають так само.

Нагадаємо, заповідник Києво-Печерська Лавра повідомив, що з 29 березня договір про оренду будівель комплексу буде розірвано на підставі висновків міжвідомчої робочої групи й листа Міністерства культури та інформполітики від 9 березня. УПЦ МП закликали до 29 березня звільнити державні приміщення, які вона орендує на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15.

Водночас так званий намісник Києво-Печерської Лаври Павло Лебідь заявив, що так звані ченці не збираються залишати Лавру.

Станіслав Нестеренко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!