«Мостиський сухий порт» увійшов до реєстру індустріальних парків України

2738 0
Це дев’ятий індустріальний парк на території Львівщини.
Візуалізація з ДПТ

Візуалізація з ДПТ

«Мостиський сухий порт» включили до офіційного реєстру індустріальних парків України. Про це повідомили у відділі інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації.

Читайте також: Що дасть Львівщині «сухий порт» у Мостиськах

Мостиська міська рада оприлюднила план будівництва парку, за яким у 2024 році хочуть створити 250 робочих місць, а до 2030 року їх тут буде 1150. 

На території парку планують відкрити такі підприємства, як виробництво меблів, машинобудування та холодильників для заготівлі ягід і грибів, а також об’єкти логістики, сервісного обслуговування тощо. 

При реалізації об’єкту планують залучити 1-3 мільйони доларів. Це дасть змогу збільшити об’єм виробництва в області приблизно на 20%. 

Прогнозований обсяг реалізованої промислової продукції становитиме 862,1 млн грн станом на 2033 рік, зазначив керівник відділу інвестиційної політики Орест Фільц.

Читайте також: Яким має бути сухий порт на Львівщині. Деталі та візуалізація

Нагадаємо, що будівництво так званого «сухого порту» на Львівщині включили до інвестиційного атласу України – переліку пропозиції для потенційних інвесторів.

Від його будівництва в уряді очікують, передусім, зростання торгівлі між Україною та країнами Європи. Хаб має покращити логістику для вантажовідправників та знизити ціни на вантажні перевезення. Загальна площа території комплексу індустріального парку становитиме 63,52 га, а саму територію парку планують розділити 15 ділянок.

Підприємці, які працюватимуть у сухому порту, мають організовувати виробничі процеси таким чином, щоб санітарні зони не перевищували зазначених меж ДПТ. Частини ділянок, де не буде виробничих будівель чи споруд, повинні частково або повністю використати для озеленення чи зон відпочинку.

Окрім того, оскільки «сухий порт» буде орієнтуватись на залізничні вантажні перевезення, це допоможе зменшити навантаження на дороги.
 

Висотність забудови індустріального парку має становити від 12 до 28 м, а відсоток забудови – 30-40%. Детальним планом території передбачене транспортно-пішохідне сполучення території індустріального парку з наявними вулицями Мостиськ. Також планують прокласти під’їзні колії для обслуговування парку.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!