Алея видатних львів’ян, сад муз і рай для черепах. Які проєкти Громадського бюджету хочуть втілити львів'яни

2666 0
Голосування триватиме до 15 листопада.
Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Фото: Катерина Москалюк, Марія Стрельцова

Tvoemisto.tv склало суб'єктивну підбірку цікавих проєктів громадського бюджету Львова. Серед них: алея видатних львів'ян, зона активного відпочинку, фонтан, відновлення водойм, створення мотузкового парку, молодіжного центру, оновлення медичного обладнання тощо. Голосування триватиме до 15 листопада. Віддати голос можна за один малий (від 50 000 до 600 000 грн) та один великий (від 600 000 до 3 000 000 грн) проєкти.

Окрім цього, їх поділили і за двома напрямками: освітні та медичні – проєкти, що стосуються приміщень або територій шкіл, дошкільних закладів, дитячо-юнацьких спортшкіл, молодіжних клубів, спеціалізованих мистецьких навчальних закладів, профтехосвіти, вищих навчальних закладів та проєкти щодо приміщень або територій закладів охорони здоров’я. Інші – це проєкти, реалізація яких не стосується вищенаведених прикладів.

Левандівський мотузковий парк

Тип: малий;

Вартість: 599 тисяч грн;

Адреса: вул. Повітряна, 22;

Проєкт передбачає влаштування дитячого та дорослого мотузкових маршрутів та закупівлю спорядження. Згідно з проектом, мають змонтувати два маршрути. Перший – дитячий (на висоті 1-2 метрів від землі). Другий – для підлітків та дорослих (на висоті 3-12 метрів від землі).

«Дай жінці шанс на щасливе материнство» Сучасний стерилізаційний комплекс в операційну

Тип: великий;

Вартість: 3 млн гривень;

Адреса: вул. Русових, 4;

Стерилізаційний комплекс операційного блоку гінекології на Русових, 4 потребує кардинальних змін. Саме тут дають шанс стати мамою та допомагають жінкам, які через складні пухлини, ендометріоз, важкі запальні процеси репродуктивних органів втратили надію на материнство.

В чому полягає проблема? У гінекологічному відділенні система стерилізації інструментів застаріла, хоча відділення забезпечене сучасними інструментами високої якості. Недосконала стерилізація спричиняє часте пошкодження цього інструментарію. Системно медики стикаються з такими труднощами. І це у лікарні, де щороку оперують тисячі жінок.

Як її вирішити? Забезпечити операційний блок гінекології сучасним та надійним комплексом стерилізації операційного інструментарію, що гарантує високу якість інфекційної безпеки пацієнток. Це значно підвищить ефективність проведення складних операцій зі збереженню репродуктивних органів жінок.

Зона активного дозвілля на Піскових Озерах

Тип: малий;

Вартість: 599 259 грн;

Адреса: вул. Євгена Коновальця, 103;

У районі Піскових озер та поблизу відсутні спортивні майданчики та зони відпочинку, хоча величезна кількість людей намагається тут активно проводити час. Так, пропонують облаштувати сучасну зону активного дозвілля поруч з дитячим майданчиком для молодих матусь, татусів, підлітків, пенсіонерів та всіх, кому важливе власне здоров'я та хто любить відпочинок на природі.

Реалізуємо право дорослих з інвалідністю на гідне самостійне життя в громаді, а не інтернатах

 

Тип: великий;

Вартість: 3 млн грн;

Адреса: вул. Пасічна, 39;

Центр «Джерело» планує відкрити у Львові міський будинок підтриманого проживання для дорослих з інвалідністю, які втратили батьків чи опікунів, або прагнуть проживати окремо від них. Такі будинки – гідна альтернатива психоневрологічним диспансерам і геріатричним центрам. Їхні мешканці отримують належне піклування і мають змогу брати активну участь у житті громади.

Підтримане проживання – це спільне проживання невеликої групи дорослих з інвалідністю у спеціальному будинку під опікою асистентів (найманих працівників). Вони постійно перебувають поруч зі своїми підопічними, допомагають у побуті (приготувати їжу, поприбирати, виконати гігієнічні процедури тощо), а також із пересуванням по місту (до місця роботи, навчання, до родини тощо). Водночас кожен мешканець будинку має достатню свободу і все, що може, робить самотужки. Це дуже важливо, адже дозволяє людям з інвалідність відчути контроль над власним життям, бути соціалізованими, працювати й навіть допомагати іншим.

Алея видатних львів’ян

Тип: великий;

Вартість: 3 млн грн;

Адреса: вул. Авраама Лінкольна, 10а;

Відомі етнічні українці (Квітка Цісик, Ігор Сікорський, Стів Возняк тощо) вже роками та сторіччями прославляють країну і місто Львів зокрема. Цим вони заслуговують на те, щоб мешканці та гості міста знали про кожного з них. Саме такою є головна ідея запроєктованої алеї між вулицями Лінкольна і Липинського. У проєкті є такі функціональні зони: розважальна, спортивна, відпочинкова.

Нове життя фонтану на вулиці Мазепи

Тип: малий;

Вартість: 599 тисяч грн;

Адреса: вул. Мазепи, 8;

Шевченківський район Львова є найбільш населеним, водночас тут спостерігається брак якісних сучасних громадських просторів для відпочинку та дозвілля. На весь район є єдиний фонтан на Підзамчі. Сучасний простір з фонтаном слід створити для мешканців вул. Мазепи, Хвильового, Тичини, Інструментальної, Лінкольна на місці де стоїть недіючий з радянських часів фонтан.

Відновлення водойми у парку «Горіховий гай»

Тип: великий;

Вартість: 2 999 999 грн;

Адреса: вул. Володимира Великого, 14а;

Мета проєкту – зберегти єдине озеро, яке залишилось в парку «Горіховий гай». Для того, щоб водойма зовсім не висохла, не заросла водоростями і не зникла – необхідна допомога науковців та спеціалістів, які кваліфіковано проведуть реновацію озера із збереженням його флори та фауни.

Сад муз Франка

Тип: малий;

Вартість: 599 тисяч грн;

Адреса: вул. Івана Франка, 150;

Дім Франка у співпраці з провідними львівськими скульпторами пропонує створити на території Музею інноваційний арт-простір – перший і наразі єдиний у Львові сад скульптур. Сад Муз Франка – це комфортна, естетична й гостинна зона творчості і діалогу, результат продуманої взаємодії засобів ландшафтного, просторового і світлового дизайну, синтез мистецтв (скульптури, літератури, архітектури, музики).

Допоможи дитині здолати рак

Тип: великий;

Вартість: 2 999 500 грн;

Адреса: вул. Пилипа Орлика, 4;

Щороку понад 30 дітей у Львові потребують операцій з видалення пухлин мозку і хребта. Зараз частину неможливо провести у нас через відсутність спеціального обладнання. Тоді родини змушені їхати за кордон для порятунку своїх дітей.

Вартість лікування за кордоном сягає 70-100 тис. євро, і поки родина знаходить ці кошти, дитина втрачає безцінний час. Часто цей момент приходить надто пізно, і дитина все одно стає інвалідом чи гине.

Щоб такого не ставалося і дитина могла отримати усю необхідну їй допомогу тут, дома, у Львові, якісно і негайно, як тільки виявили проблему, хочуть створити систему нейроонкологічної допомоги дітям з пухлинами мозку і хребта на базі відділення нейрохірургії КНП «Міська дитяча клінічна лікарня Львова».

 

Скейт-парк у Рясному

Тип: малий;

Вартість: 595 860 грн;

Адреса: вул. Лушпинського, 20;

Проєкт передбачає встановлення сучасного скейт-парку під відкритим небом в районі Рясне-1 у зеленій зоні, поруч вул. Лушпинського та вул. Калинова, де будуть розвиватись заняття: скейтбордингом, скутерінгом та різних дисциплін на роликових ковзанах, велосипедах та самокатах, а молодь буде мати місце для спілкування та активного відпочинку.

Він направлений на всіх відвідувачів парку, а саме на батьків з дітьми, людей похилого віку, та людей, що люблять прогулюватись парком.

Літній театр на кінопростір Білогорщі

Тип: малий;

Вартість: 580 676 грн;

Адреса: вул. Білогорща, 676;

Пропонований проект передбачає облаштування літнього театру, вуличного кінотеатру та мультифункційного динамічного простору водночас поряд із Міським Народним домом Білогорща, шляхом благоустрою території, а саме: відмежування від проїзднлї частиини за допомогою габіонів, озеленення та освітлення, прокладання доріжок та влаштування відпочинкової зони з лавочками та гамаками.

Мультифункційність цього простору дозволить йому стати як комфортним місцем зутрічей та відпочинку мешканців, так і локацією пристосованою для проведення різноманітних заходів в openair форматі, та в комплексі з відремонтованим Народним домом Білогорща стане центром культурного та соціального життя мешканців мікрорайону.

Молодіжний центр розвитку

Тип: великий;

Вартість: 1 995 000 грн;

Адреса: пр. Червоної Калини, 81;

Молодіжний центр – це багатофункціональна модель, основним завданням якої є виховання дітей і молоді у християнських цінностях. Це – відкритий простір для реалізації ініціатив та розвитку молоді, можливість сприяти розвитку молодих людей, громадянській освіті, популяризації здорового способу життя, волонтерства тощо.

Ці напрями роботи формуються відповідно до потреб та інтересів молодих людей. У Центрі Довженка почне діяти школа соціальних мереж, спрямована на навчання якісно та відповідально викладати та використовувати аудіо- та відеоконтент, інформацію особистого та загального характеру у соціальних мережах, вести блоги. Логічним продовженням діяльності школи буде дискусійний майданчик просто неба в парку Івана Павла ІІ.

Парк «Підгори»

Тип: малий;

Вартість: 599 тисяч гривень;

Адреса: вул. Бахматюка, 18;

Парк Підгори у Львові хочуть оновити, аби дозволити там проводити дозвілля дітям та молоді, а також для комфортного родинного відпочинку мешканців району та міста. Так, вони отримають новий спортивний майданчик та майданчик з вуличними тренажерами.

Проєкт направлений на всіх відвідувачів парку, а саме на батьків з дітьми, людей похилого віку та тих, що любить  гуляти парком.
 

 

Кришталева перлина Голоска і рай для черепах (облагородження озера Стосика)

Тип: великий;

Вартість: 2 940 000 грн;

Адреса: вул. Замарстинівська, 255;

Проєкт передбачає облагородження території навколо озера Стосика. На першому етапі потрібно укріпити береги озера габіоном, бо вони перебувають в аварійному стані. Верби, які є окрасою озера, падають, принаймні ще три верби під загрозою.

Необхідно очистити дно озера екскаватором зі стрілою довжиною 15-18 м, оскільки неподалік є смітники, з яких багато сміття потрапляє у водойму. Попри озеро по дамбі проходить велодоріжка, яка через підмичання берега знаходиться під загрозою зсуву. Надалі планують очистити русла річки, яка є притокою озера, влаштуваати і облагородити прилеглий парк, за створення якого проголосували депутати ЛМР на основі нашої петиції.

Візуалізації зі сайту Громадського бюджету 2020


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!