МОЗ дозволило проводити матчі єврокубків з уболівальниками

1349 0
Однак свою позицію стосовно цього має сказати Союз європейських футбольних асоціацій.
Фото: Reuters

Фото: Reuters

Міністерство охорони здоров'я України дозволило проводити міжнародні матчі з глядачами на трибунах. Про це повідомляє пресслужба Української асоціації футболу. Однак своє рішення тепер має прийняти Союз європейських футбольних асоціацій.

Зокрема, міністр Максим Степанов підтвердив проведення міжнародних клубних матчів і поєдинків національних збірних з уболівальниками в «зеленій» та «жовтій» зонах із дотриманням вимог перебування 1 особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території та фізичного дистанціювання між глядачами.

Читайте також: У Львові дозволили проводити масові заходи. Умови

Матчі, які проводять на території адміністративно-територіальних одиниць, де встановили «помаранчевий» і «червоний» рівень епіднебезпеки, мають відбуватися за участі не більше, ніж 220 осіб та не більше однієї людини на 10 кв. метрів площі будівлі або території (коли йдеться про відкритий простір), де проводять захід.

«За останні півтора місяці нам вдалося повернути глядачів на трибуни в матчах УПЛ, першої і другої ліги там, де це дозволяє епідеміологічна ситуація. Наступний крок – повернення вболівальників на міжнародні матчі наших клубів і національних збірних…», – каже президент УАФ Андрій Павелко.

Він сподівається, що вже найближчим часом футболісти отримають потужну підтримку трибун.

Також рекомендували організувати продаж квитків та розподілити за секторами трибун таким чином, щоб не виникало скупчення, допускати глядачів на сектори не більше, ніж 25% вболівальників від числа вболівальників, яких може вмістити сектор так, щоб забезпечити вільні місця спереду, позаду, збоку, по діагоналі.

Додамо, що зараз клуби «Шахтар», «Динамо», «Зоря», «Десна» і «Колос» готуються до перших своїх матчів у єврокубках сезону-2020/2021. Національна збірна 10-го і 13 жовтня зіграє у Лізі націй два надскладні матчі проти Німеччини й Іспанії на НСК «Олімпійський».

Нагадаємо, що раніше директор Всесвітньої організації охорони здоровя з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Майкл Райан висловив думку, що масове повернення уболівальників на стадіони може обернутися катастрофою. Він зазначив, що ризик полягає в тому, що вболівальники не тільки відвідуватимуть стадіони, а й будуть користуватися громадським транспортом, заходити бари і клуби.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!