МОЗ другу добу підряд фіксує перевищення показника одужання над числом померлих

5971 0
Мінздоров’я також перевіряє систему охорони здоров’я Івано-Франківської області.
Ілюстративне фото

Ілюстративне фото

Міністерство охорони здоров’я другу добу підряд фіксує перевищення кількості тих, хто одужав над числом померлих від COVID-19. Також МОЗ перевіряє Івано-Франківську область, де найбільше летальних випадків від коронавірусної хвороби. 

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, за минулу добу одужали ще десять осіб. Таким чином, число тих, хто вилікувався від коронавірусу, досягло 89.

«Показник одужання вже другий день перевищує кількість людей, які померли», – додав Ляшко.

Також, як повідомив Віктор Ляшко, найбільше смертей зареєстровано в Івано-Франківській області. Вчора там закінчила працювати наша команда з МОЗ, яка розглядала всі ці випадки. Він додав, що завтра будуть оприлюднені результати її роботи, плюси й мінуси діяльності системи охорони здоров’я в цій області.

Читайте також: На Львівщині визначили порядок обсервації громадян, що повернулись з-за кордону

Водночас він не назвав кількість померлих на Івано-Франківщині та в інших регіонах України.

За словами Ляшка, на сьогодні коефіцієнт летальності від COVID-19 в Україні становить 3%. Випадки смертей від коронавірусної хвороби зареєстровані у 18 областях України. У віковій структурі померлих переважають особи віком 50 років, вони становлять 85,5% випадків. При цьому 65% серед усіх померлих – люди, старші 60 років.

Головний санлікар наголосив, що 82% померлих, у яких було виявлено коронавірус, мали супутні захворювання, зокрема, серцево-судинні, цукрових діабет, новоутворення, захворювання нирок і легень.

Згідно зі статистикою МОЗ, станом на 12 квітня в Івано-Франківській області зареєстровано 291 випадок захворювання на COVID-19.

Загалом, на ранок неділі, в Україні підтверджено 2 777 випадків коронавірусної хвороби. 83 хворих померли і 89 – одужали.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!