МОЗ хоче додатково посилити карантинні заходи у жовтій зоні

1953 0
У «жовтій» зоні зараз від працівників і відвідувачів тих чи інших закладів/установ вимагають «жовтий» сертифікат вакцинації.
Фото: Укрінформ

Фото: Укрінформ

У Міністерстві охорони здоров’я хочуть посилити карантинні обмеження в «жовтій» зоні епідемічної небезпеки. Про це сьогодні, 17 листопада, під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.  

«Наразі МОЗ працює над змінами до постанови про адаптивний карантин, які будуть передбачити, що і в жовтій рівні епідемічної небезпеки для роботи в карантинних обмеженнях необхідно буде мати повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів», – каже він.

Читайте також: Pfizer поділився ліцензією на свої ліки від Covid-19

До цього такі вимоги стосувалися лише роботи в червоній зоні. Натомість у «жовтій» зоні зараз від працівників та відвідувачів тих чи інших закладів, установ вимагають «жовтий» сертифікат вакцинації, який видають після щеплення першою дозою.

Нагадаємо, що з наступного тижня Львівщина може вийти з червоної зони епідемічної небезпеки. Так прогнозують, відповідно до показників МОЗ, у Київській школі економіки та Центрі економіки охорони здоров'я. Окрім цього, за минулу добу лабораторні центри провели 4 074 ПЛР-тести, 721 з них – позитивний.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!