МОЗ хоче посилити карантин та Медведчук з Коломойським не тільки на «плюсах». Головне за ніч і минулу добу

3376 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Антирекорд Covid-19. Головний санітарний лікар Ляшко пояснив добовий антирекорд захворюваності на коронавірус в країні «усуненням черги» з тест-зразків. «Ми усуваємо чергу зі зразків, які були зібрані впродовж останніх днів, – передавали в інші лабораторії, для того щоб протестувати і не було черги, і робились потім дослідження «сьогодні на сьогодні» або «сьогодні на завтра», – сказав він. Найбільша черга з тест-зразків після Києва була у Львівській області. Зокрема, очікують на перевірку дві тисячі зразків крові на наявність Covid-19.

А міністр охорони здоров’я Степанов пропонуватиме посилити карантинні заходи через зростання кількості нових випадків захворювання на Covid-19 і «антирекорд».

Читайте також: «Рекордні» 125 позитивних тестів на коронавірус на Львівщині. Що це означає

Якщо в 10 та більше областях відбудеться ситуація, яка призведе до гіперболічного зростання захворюваності, то це буде приводом посилити карантинні заходи в Україні, заявив у свою чергу прем’єр Шмигаль.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за добу новий антирекорд – Covid-19 виявили у 125 хворих (з них 72 у Львові). Разом 2 414. Вилікувалося – 589 особи (плюс 32 за добу), померло – 90 осіб (плюс 10 за добу).

В Україні за добу Covid-19 виявлено у 689 осіб. Загальна кількість 29 070 пацієнтів. Одужало – 13 141 (плюс 372 за добу), померло – 854 особи (плюс 21).

Перелік антилідерів не змінний: Чернівецька область (3 793 – плюс 36 за добу), місто Київ (3 671 – плюс 91), Львівська (2 414 – детальніші показники вище) та Рівненська (2 175 – плюс 53) області.

Кінотеатри – BlaBlaCar. Кінотеатри можуть поновити роботу після карантинного простою вже 2 липня. Як повідомив нардеп Павло Сушко, Кабмін готовий був дозволити працювати кінотеатрам вже з 10 червня, але через брак нових стрічок ті відмовилися.

BlaBlaCar вводить нову функцію «лише 1 людина, котра сидітиме позаду»: щоб дотримуватися соціального дистанціювання в автомобілі, водії можуть взяти тільки одного пасажира, який буде сидіти на задньому сидінні.

Читайте також: Потужна злива у Львові. Затоплені вулиці та повалені дерева

Зеленський – БогданСоціологія. Президент Зеленський заявив, що:

  • пропонував ексвіцепрем’єру часів Януковича Хорошковському очолити митницю, але той відмовився;
  • Розглядав можливість призначення Саакашвілі на посаду віцепрем’єра з реформ, але проти були «Слуги народу»;
  • Тігіпко не міг очолити уряд через люстрацію, але його долучали до розробки стратегії для Кабміну;
  • Вважає «складним та неоднозначним» питання перебування на посаді очільника МВС Авакова;
  • Запропонував Гончаруку покинути посаду прем’єра, бо той не просувався з реформами і загравав із користувачами Facebook;
  • Порошенко пропонував йому забути всі попередні конфлікти та «робити щось для країни», але він йому не вірить, бо той досі вважає себе президентом;
  • Інколи спілкується з олігархом Коломойським, а з Ахметовим не має особливих відносин.

А колишній голова Офісу президента Андрій Богдан заявив, що Зеленський «проміняв мрії про щасливу країну на дешеві забаганки непрофесіоналів, які ним маніпулюють». «Щодо позбавлення мене влади – так я вам вдячний, тому що моє ім’я не буде мати відношення до хаосу, в який ви кидаєте країну», ­– написав він у своєму ФБ.

За даними Київського міжнародного інституту соціології, якби вибори президента України відбувалися в кінці травня-на початку червня, то Зеленського підтримали б 37,6% тих, хто визначився з вибором. Раніше (17-25 квітня) ця цифра становила 42,6%.

Читайте також: У Львові самовільно почали розбирати віллу на Коновальця. Фото

Рейтинг «Слуги народу» просів – до 28%, а ОПЗЖ (17,7%) та «Євросолідарність» (16,2%) набирають обертів.

Не тільки «плюси». Дружина Медведчука Оксана Марченко, згідно з декларацією нардепа, є власницею компанії, яка присутня також у структурі власності «1+1» та володіє 8,22% акцій телеканалу.

Нардеп та кум Путіна Медведчук має тісні бізнес-зв’язки у металургії, енергетиці, логістиці нафтопродуктів та медіа із українським олігархом Ігорем Коломойським. Серед підприємств, «Львівобленерго», «Прикарпаттяобленерго», «Запоріжжяобленерго», «Дніпроспецсталь», логістичний комплекс в Одесі, який спеціалізується на перевалці нафти і зрідженого газу.

ЄС – Єгипет. Єврокомісія виклала критерії, за яких будуть скасовані обмеження на подорожі для мешканців країн, які не входять в ЄС, в тому числі для України. Зокрема, окрім епідемічної ситуації, будуть враховувати принцип взаємності. Йдеться про те, що Україна досі не скасувала обмеження на в’їзд іноземців через карантин, тому має змінити ці правила, щоб отримати взаємне відкриття кордонів з боку ЄС.

Читайте також: «Коронавірус закрив нас у капсулах. І це, без сумніву, вплине на ресторанну культуру». Марк Зархін про бізнес і кухню

Єгипет 1 липня відновлює міжнародне авіасполучення і відкриває кордони для іноземних туристів. Курорти Хургада і Шарм-ель-Шейх оголошені «чистою зоною», тобто вільною від Covid-19 і безпечною для людей. При цьому туристам не рекомендується вживати їжу або напої за межами готелів чи ресторанів, які мають сертифікат безпеки. У разі захворювання на короновірусну інфекцію під час відпочинку в Єгипті туристам будуть надані ліки і необхідне лікування коштом створеного в Єгипті фонду.

Карантин у Львові та області планують продовжити ще на тиждень тому, на жаль, знову не запрацюють транспорт та дитячі садочки. Чекамо на чергові зведення по Covid-19  карантин не може тривати вічно. Гарного Вам дня!

 Tvoemisto.tv створює Спільноту Прихильників і пропонує усім, хто цінує якісну, незаангажовану журналістику, долучитись до Спільноти. Підтримати Tvoemisto.tv можна за посиланням. Дякуємо, що Ви з нами!

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!