МОЗ хоче продовжити локдаун після 24 січня

4228 0
Новорічні свята супроводжувалися масовими святкуваннями і поїздками до родичів, пояснює міністр.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що є підстави для продовження локдауну в Україні після 24 січня. Про це він повідомив в ефірі 24 каналу, передає НВ.

Читайте також: «Львів'яни не готові відповідати за свої вчинки». Епідеміологиня – про локдаун у Львові

Урядовець сказав, що виступає за продовження локдауну в Україні з кількох причин. Передусім через новорічні свята, які супроводжувалися масовими святкуваннями і поїздками до родичів.

«Все це потенційно дуже сильно вплине на зростання кількості хворих на Covid-19», – вважає Степанов.

Також міністр нагадав, що на січень припадає сезонне зростання кількості хворих на грип. Він сказав, що грипу, так само, як і Covid-19, можна запобігти, скоротивши контактів між людьми:

«Іноді вони вимагають лікування в закладах охорони здоров’я. І ми зацікавлені в тому, щоб не було в жодному разі критичного навантаження на медичну систему», – сказав посадовець.

Читайте також: В Україні посилили карантин. Що працюватиме, а що – ні

Нагадаємо, в Україні з 8 до 24 січня включно запровадили локдаун. Утім, на вихідних у центрі Львова було досить людно. Фоторепортаж дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!