МОЗ хоче заборонити тестувати косметику на тваринах

2023 0
Для цього у міністерстві розробляють новий технічний регламент на косметичну продукцію, що незабаром оприлюднять для обговорення.
Фото: Велика епоха

Фото: Велика епоха

Міністерство охорони здоров’я готує новий технічний регламент на косметичну продукцію. Скоро його обіцяють оприлюднити для публічного обговорення, повідомляє прес-служба МОЗ.

Новий технічний регламент на косметичну продукцію розроблений на основі Регламенту ЄС №1223/2009. Документ має усунути юридичні розбіжності, а також адміністративні та технічні бар’єри у торгівлі між Україною та країнами Європейського Союзу.

Читайте також: Російську косметику в Україні продаватимуть з естонським маркуванням

«МОЗ України також має намір у середньостроковій перспективі заборонити випробування косметики на тваринах та з впровадженням нового регламенту дати можливість іноземним та національним компаніям використовувати новітні технологічні розробки, зокрема альтернативні методи тестування косметичної продукції.  Такі правила уже кілька років діють у країнах Європейського Союзу», – ідеться у повідомленні МОЗ.

Читайте також: Які препарати МОЗ не рекомендує давати дітям під час грипу та ГРВІ. Перелік

У міністерстві зазначають, що передбачать перехідний період для впровадження нових вимог до тестування косметичної продукції, як це було в ЄС. У європейських країнах він тривав 4 роки.

«Із впровадженням нового технічного регламенту іноземні компанії, що вже відмовилися від тестування своєї продукції на тваринах, зможуть реалізовувати свою продукцію на українському ринку на основі результатів досліджень альтернативними методами. Паралельно з цим, міністерство впроваджуватиме нові вимоги до тестування, надаючи перехідний період для національних компаній на впровадження новітніх методів токсикологічних досліджень», – кажуть в МОЗ.

Наразі новий регламент опрацьовують в  МОЗ та найближчим часом оприлюднять для громадського обговорення на офіційному веб-сайті міністерства.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!