МОЗ хоче зробити негативний ПЛР-тест умовою в'їзду в Україну

1513 0
Кабмін розгляне постанову, яка передбачає обов'язковий негативний ПЛР-тест на коронавірус для в'їзду в Україну.
Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Міністерство охорони здоров’я пропонує запровадити обов’язковий негативний ПЛР-тест на Covid-19 при в’їзді в Україну. Про це сьогодні під час години запитань до уряду повідомив керівник МОЗу Максим Степанов.

За його словами, Міністерство охорони здоров’я уже внесло відповідну постанову на розгляд Кабміну.

«Упевнений, що на найближчому засіданні уряду це питання буде розглянуто, і всі громадяни інших країн, які в’їжджають в Україну, незалежно від рівня захворюваності в їхніх країнах, повинні надати довідку, що не більше ніж за 48 годин вони зробили ПЛР-тест і мають негативний результат», – сказав Максим Степанов.

Читайте також: «Вірус справді змінився». Яким зараз є портрет хворого на Covid-19 

Нагадаємо, що станом на сьогодні після перетину кордону з Україною потрібно відправлятися на двотижневу самізоляцію, або ж мати негативний ПЛР-тест.

За даними МОЗ, станом на 19 березня до регіонів зі значним поширенням коронавірусної хвороби віднесли 44 країни, серед яких Чехія, Угорщина, Чорногорія, Кіпр, Італія, Франція, Австрія. Повний перелік можна побачити тут.

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!