МОЗ не буде найближчим часом залучати студентів-медиків до боротьби з коронавірусом

1687 0
Студентів та інтернів планували залучати виключно на добровільних засадах для організаційно-технічних заходів боротьби з Covid-19.
фото: santiamhospital.org

фото: santiamhospital.org

В Україні поки що немає необхідності залучати студентів й інтернів медичних закладів вищої освіти до боротьби з коронавірусною хворобою Covid-19. Про це під час брифінгу сьогодні, 25 квітня, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

За його словами, студентів та інтернів планували залучати виключно на добровільних засадах для організаційно-технічних заходів боротьби з коронавірусом, і вони заповнили відповідні анкети.

Читайте також: «Ми не віримо, що у батька був коронавірус». Історія родини, де більше ніхто не заразився

«На сьогодні такої потреби не існує. У нас повністю вистачає наших медичних працівників. Але якщо виникне така потреба, у нас є всі дані щодо добровольців, які вони заповнили, і вони відразу будуть залучені. Ця робота ведеться на рівні регіонів, відповідними особами в департаментах охорони здоров'я», – каже він. 

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що МОЗ планує створити мобільні бригади зі студентів-медиків, щоб виявляти випадки захворювання на Covid-19.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!