МОЗ не рекомендує лікувати дітей сиропами від кашлю

3843 0
Міністерство охорони здоров’я України висловило стурбування поширеною практикою надмірного та необґрунтованого призначення безрецептурних ліків для симптоматичного лікування неускладнених ГРВІ у дітей.
фото: YouTube

фото: YouTube

Офіційний  лист міністерства на своїй Facebook-сторінці оприлюднив заступник міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський.

У документі зазначається, що Міністерство охорони здоров’я стурбоване поширеною практикою надмірного та необґрунтованого призначення безрецептурних ліків для симптоматичного лікування неускладнених ГРВІ у дітей.

Читайте також: Як вберегтися від грипу. Три поради лікарів

Зазначається, що до відома головних лікарів закладів охорони здоров’я потрібно донести інформацію про неприпустимість поліпрагмазії (одночасного, нерідко необґрунтованого, призначення декількох препаратів) в лікуванні ГРВІ та грипу у дітей. З медперсоналом і пацієнтами потрібно проводити роз’яснювальну роботу щодо неефективності використання цих груп препаратів та потенційної шкоди самолікування.

Заступник міністра зауважує, що антибіотики, противірусні препарати, імуномодулятори та інтерферони не рекомендовані для дітей. «Сиропи від кашлю» можуть бути шкідливі для дітей до чотирьох років.

Читайте також: Вагітних хочуть перевести на облік до сімейних лікарів

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!