Політична реклама

МОЗ обіцяє гіпертонікам безкоштовні ліки

2219 0
Хворі на гіпертонію отримуватимуть необхідні ліки в аптеках безкоштовно. Цю категорію ліків вибрати тому, що гіпертонія одна з найпоширеніших хвороб українців і має важкі наслідки.

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я України Олександр Толстанов, пише Дзеркало тижня

Реімбурсація ( компенсація державою коштів, витрачених на ліки)  почне впроваджуватися з 1 вересня. Зараз йде підготовча робота — встановлюють референтні — середньоринкові ціни — на препарати для гіпертоніків. За словами заступника міністра охорони здоров’я, вже в процесі цієї роботи ціни на ліки гіпертонічної групи будуть знижені на 10-20%, залежно від конкретного препарату.

«Виділено 7 формул, за якими синтезовано всі основні препарати для гіпертоніків, — говорить Толстанов. - Усі ці препарати (більше 200 найменувань) увійшли в перелік ліків, на які сьогодні встановлюються референтні ціни. Згодом механізм працюватиме так: лікар виписує гіпертонікові ліки з цієї групи, той іде в аптеку з рецептом і отримує виписані ліки безкоштовно. А держава потім компенсує аптекам референтну вартість цих ліків».

Заступник міністра висловив думку, що механізм реімбурсації дозволить також контролювати вживання ліків. «Люди будуть купувати те, що прописав лікар, а не те, що в рекламі сказали, — говорить Толстанов. - Але найголовніше — вони гарантовано отримають потрібні препарати».

Джерело: Zaxid.net

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!