МОЗ оновило алгоритми надання медичної допомоги інфікованим коронавірусом

2101 0
Лабораторні тестування проводитимуть лише при наявності симптомів коронавірусу в пацієнта або для пацієнтів з підозрою на пневмонію.
Фото: Главком

Фото: Главком

Від сьогодні, 29 березня, Україна працюватиме за оновленими медичними стандартами надання медичної допомоги у випадку коронавірусної інфекції. Про це повідомляє пресслужба відомства з посиланням заступника міністра охорони здоров'я, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка. 

За його словами, оновлені стандарти зараз узгоджують з рекомендаціями Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Водночас зараз медпрацівник, який виявив пацієнта з симптомами коронавірусу, має діяти за таким алгоритмом:

- зареєструвати випадок та проінформувати медзаклад для подальшого клінічного дослідження пацієнта;

- у двогодинний строк проінформувати про підозру на захворювання лабораторний центр МОЗ України;

- якщо пацієнт потрапляє у цілодобовий стаціонар, там проводиться забір необхідних матеріалів для аналізів, які мають відправити в лабораторію.

Читайте також: Як у Львові змінюється кількість пацієнтів із підозрою на коронавірус. Онлайн-трансляція

Пацієнтів з легкою формою захворювання, які не мають ризику ускладнень, а також пацієнтів, що одужують та вже не потребують цілодобового нагляду лікарів, рекомендують лікувати амбулаторно, тобто у домашніх умовах.

Лабораторні тестування проводитимуть лише при наявності симптомів коронавірусу в пацієнта або для пацієнтів з підозрою на пневмонію. Первинний тест на коронавірус має бути підтверджений другим тестом.

Медичні працівники первинної ланки допомоги також мають вести моніторинг контактних осіб інфікованих. Крім цього, посилюють моніторинг самих медпрацівників, які контактували з інфікованими. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!