МОЗ оновило перелік країн «червоної» зони. Їх знову побільшало

1283 0
У переліку тепер 80 країн.
Фото: Freepik.com

Фото: Freepik.com

Міністерство охорони здоров'я України учора, 5 лютого, оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» карантинних зон. Українцям радять найближчим часом не відвідувати 80 країн, йдеться на сайті МОЗ.

Читайте також: Як українцям підготуватися до поїздок закордон в умовах епідемії. Роз’яснення МЗС

Найскладніша ситуація з поширенням коронавірусу наразі в Португалії, Андоррі, Ізраїлі та Іспанії. Там за останні 14 днів виявили більш як тисячу випадків інфекції на 100 тисяч населення.

Крім того, «червоними» є, зокрема, США, Велика Британія, Франція, Чехія, Італія та всі країни, які межують з Україною. Загалом перелік збільшився на 6 країн – тижнем раніше там було 74 країни.

З найближчих сусідів України в «червону» зону потрапили Словаччина, Білорусь, Польща, РФ, Румунія, Угорщина, Молдова.

До переліку країн «зеленої» зони включені, зокрема, Туреччина, Болгарія, Фінляндія, Греція, Японія, Індія, Єгипет.

Повний перелік можна дізнатися тут.

Ті, хто приїжджає в Україну з країн «червоної зони», повинні піти на 14 днів на ізоляцію (з використанням додатка «Дій вдома») або впродовж доби після прибуття зробити ПЛР-тест. Якщо результат виявився негативним, самоізоляція не потрібна. Також можна достроково припинити самоізоляцію, отримавши негативний результат ПЛР-тесту.

Читайте також: Куди українці торік виїжджали найчастіше. Список країн

Ще один варіант – приїхати вже з готовими результатами тестування, але робити його треба не пізніше ніж за 48 годин до моменту перетину кордону. Також іноземці, які прибувають із таких країн, зобов’язані мати поліс медичного страхування.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ розробило інтерактивну карту для тих, хто планує їхати за кордон. У ній вказано, чи пропускає відповідна країна громадян України, і якщо пропускає, то чи є якісь додаткові умови.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!