МОЗ оприлюднило перелік країн, після повернення з яких не потрібна самоізоляція

34052 0
Обов’язковою умовою для іноземців буде наявність полісу медичного страхування на випадок захворювання коронавірус.
Фото: Главком

Фото: Главком

У МОЗ оприлюднили перелік країн, після повернення з яких українцям не потрібна буде обов’язкова 14-денна обсервація.

Читайте також: Які країни відкриють свої кордони цього літа. Перелік і дати

Країни ділять на дві зони, відповідно до кількості активних випадків Covid-19 на 100 тис населення.

«Із "червоної зони", де показник більший, ніж 40 активних випадків на 100 тис населення, люди будуть відправлятись на обсервацію/самоізоляцію на 14 днів після перетину кордону. З «зеленої зони», де показник менший, ніж 40, – матимуть змогу не проходити самоізоляцію», – зазначив заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

До країн зеленої зони потрапили: Польща, Єгипет, Туреччина, Румунія, Чехія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Ірландія, Естонія, Греція, Албанія, Кіпр, Латвія, Фінляндія, Литва, Угорщина, Данія, Німеччина, Сербія, Монако, Люксембург, Норвегія, Австрія, Швейцарія, Грузія, Словаччина, Словенія, Ісландія, Хорватія, Чорногорія, Ізраїль, Індія, Індонезія, Малайзія, Таїланд та багато інших.

Країни червоної зони: Італія, Мальта, Франція, Молдова, Португалія, Іспанія, Росія, Нідерланди, Білорусь, Бельгія, США, Великобританія, Швеція та інші.

Водночас, якщо людина є громадянином країни «червоної зони», але має підтверджувальні документи, що впродовж останніх 14 днів вона перебувала в країні «зеленої зони», питання про обсервацію буде розглядати країна відправлення. Обов’язковою умовою для іноземців буде наявність полісу медичного страхування на випадок захворювання коронавірус.

Актуальний список країн обох зон – за посиланням.

Читайте також: Єгипет із 1 липня почне приймати міжнародні рейси з туристами

Нагадаємо, що раніше, Кабінет міністрів дозволив відкрити з 15 червня пункти пропуску в міжнародних аеропортах України та в’їзд самих іноземців.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!