МОЗ оприлюднить перелік протипоказань до вакцинації від Covid-19

9885 0
Цього тижня перелік можуть оприлюднити, а також рекомендувати формат довідки для видачі тим, хто буде маті ці протипокази.

Нині в Міністерстві охорони здоров’я України завершують опрацювання повного переліку абсолютних постійних або тимчасових протипоказань до вакцинації від коронавірусу. Про це сьогодні, 18 жовтня, під час брифінгу повідомив головний державний санітарний лікар Ігор Кухін.

Цього тижня перелік можуть оприлюднити, а також рекомендувати формат довідки для видачі тим, хто буде маті ці протипокази.

Читайте також: Вакцинація на Львівщині «просіла» після закінчення запасів Moderna

«Сподіваємося, що на цьому тижні цей перелік буде вже офіційно оприлюднено. Його не будуть затверджувати постановою Кабінету міністрів, а це буде роз'яснення і також буде рекомендовано формат довідки для видачі», – каже він.

Слід розуміти, що протипоказань насправді буде зовсім небагато. Це – виражена імуносупресія (ослаблення імунітету з тієї або іншої причини) та анафілактичний шок (важкий, загрозливий для життя патологічний стан, який розвивається при контакті організму з деякими чужорідними речовинами) на першу дозу. Загалом людей, що можуть їх мати, – менше 1%.

Нагадаємо, що напередодні Ігор Кузін повідомляв про те, що тим, у кого є медичний відвід і реальні протипокази для вакцинації від коронавірусу, видаватимуть медичні довідки встановленої форми. Перелік абсолютних медичних протипоказів для кожної людини буде різним, що оцінюватиме лікар.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!