МОЗ перевірить готовність лікарень до прийому хворих на COVID-19 у областях

1672 0
Лікарні перевірятимуть дві комісії вірусологів та пульмонологів.
Фото: Роман Балук

Фото: Роман Балук

Мінздоров’я перевірить у областях, наскільки лікарні готові до прийому хворих на коронавірусне захворювання Covid-19 та як медики виконують протокол лікування хворих на вірус.  Про це йшлося на традиційній нараді щодо питань боротьби з коронавірусом.

Читайте також: В уряді пояснили, що таке громадське місце, де потрібно носити маску

Зокрема міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що дві комісії вірусологів та пульмонологів перевірять стан забезпечення медичними засобами лікарень у регіонах та готовність медпрацівників до прийому хворих. Також обіцяють детально вивчити кожен випадок смерті, щоб з’ясувати причини, особливо в областях, де рівень смертності надто високий.

«Справді, у деяких областях кількість смертей значно вища, ніж в інших. Це насторожує. Можливо, нашим лікарям у регіонах треба чимось допомогти», – сказав президент Володимир Зеленський.

Читайте також: Медпрепарат «Плаквеніл» внесуть у програму «Доступні ліки»

Нагадаємо, що головний санлікар Віктор Ляшко розповів, що говорити про послаблення карантину можна буде після Великодня, оскільки на той час очікують пік захворювання на коронавірус.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!