МОЗ перевірить в областях правильність визначення лікарень першої хвилі для хворих на COVID-19

1892 0
У штабі сформовані 4 групи, які вже сьогодні поїхали по регіонах.
Фото: Українська правда

Фото: Українська правда

Медзаклади, які раніше були визначені як лікарні першої хвилі для прийому хворих на коронавірус в різних областях України, буде переглянуто. Про це, як повідомляє Українська правда, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

За його словами, у штабі було розглянуто питання готовності закладів охорони здоров’я до зустрічі з COVID-19, особливо лікарень першої хвилі, яких є 240.

Ляшко повідомив, що у штабі було сформовано 4 групи, до яких входять представники МОЗ, Національної служби здоров’я, а також Держслужби з надзвичайних ситуацій. І вже сьогодні ці групи поїхали до областей, щоб переглянути правильність визначення закладів, які будуть надавати медичну допомогу хворим з коронавірус.

Читайте також: Що таке «громадське місце» і навіщо брати документи. В уряді пояснили правила карантину

Ляшко також зазначив, що у суботу штабом з ліквідації надзвичайних ситуацій оновлено вимоги до контрольно-пропускних пунктів, які будуть встановлюватися на в’їздах і виїздах до кожної області.

«Ми прописали, хто там повинен перебувати, які заходи здійснювати, як проводиться скринінг, в тому числі температурний, і перевірка документів», – сказав він.

Головний санітарний лікар також підтвердив, що, за новим стандартом надання медичної допомоги хворим на коронавірус, у всіх померлих від пневмонії має бути забраний матеріал для перевірки на коронавірус методом ПЛР.

Нагадаємо, лікарнями першої хвилі на Львівщині визначено Львівську обласну інфекційну клінічну лікарню, Центр легеневого здоров'я, Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи, 8-му міську клінічну лікарню.

До лікарень другої хвилі віднесені Камянка-Бузька, Сокальська, Яворівська ЦРЛ, Рудківська і Стебницька міські лікарні, Стрийська центральна міська лікарня.


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!