МОЗ підпише тимчасові контракти з додатковими медиками, які не працювали з хворими на Covid-19

1743 0
Кжен, у кого є можливість і бажання, може прийти і на тимчасовому контракті з відповідною зарплатою працювати в лікарня.
Фото: Главком

Фото: Главком

Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак зазначила, що в Україні потрібно буде провести ротацію медичних працівників. Про це вона повідомила на брифінгу сьогодні, 19 жовтня.

Зокрема, будуть залучати та мобілізувати всіх тих медпрацівників, які дотепер не надавали допомогу хворим на коронавірус.

Читайте також: Чому заражаються медики або Давайте купувати те, що справді захищає

«МОЗ видало наказ, яким сьогодні регламентується механізм і порядок підписання тимчасових контрактів на залучення додаткових працівників в заклади охорони здоров’я. За цим механізмом, кожен, у кого є можливість і бажання, може прийти і на тимчасовому контракті з відповідною зарплатою працювати в лікарнях», – каже вона.

Нагадаємо, що медики, які працюють з пацієнтами, хворими на коронавірус, мають отримувати доплату – 300% заробітної плати. А також центри екстреної медичної допомоги та їхні працівники отримають оплату за кожен підтверджений випадок роботи з пацієнтам з Covid-19.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!