МОЗ планує змінити індикатори «зеленої» зони. Яких змін чекати

1932 0
Зелений рівень епіднебезпеки буде свідченням того, що навіть без паспортів вакцинації можна буде відвідувати країни ЄС.
Фото: freepik

Фото: freepik

Кабінет міністрів України планує внести зміни до постанови про адаптивний карантин. Зокрема, будуть переглянуті індикатори «зеленої» карантинної зони, відповідно до оновлених індикаторів Європейського Союзу. Про це заявив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє УП.

Читайте також: У Львові відкрили перший в Україні центр вакцинації. Як він виглядає і кого тут вакцинують

За словами міністра, чинна урядова постанова передбачає, що «зелену» зону карантину можна встановлювати тільки на території окремого регіону, а не на території всієї країни. Цю ситуацію планується змінити відповідно до норм ЄС. Тобто, якщо Україна перейде в «зелену» зону, то громадяни навіть без паспортів вакцинації зможуть відвідувати європейські країни.

«Ми вносимо зміни до постанови Кабміну про «зелену» зону, щоб узгодити її індикатори з тими, які діють в ЄС. Тому що якщо Україна перейде в «зелену» зону, це означатиме, що ми зможемо без паспортів вакцинації в'їжджати до ЄС», – зазначив Віктор Ляшко.

Нова урядова постанова повинна визначити перелік країн, які є привабливими для українських туристів.

Нагадаємо, починаючи з 26 квітня Львівська область є «жовтою». Що змінилося читайте у матеріалі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!