МОЗ погрожує закривати клініки за підробні сертифікати вакцинації

1558 0
МОЗ ініціюватиме анулювання ліцензії медзакладу і розривання контракту між закладом і НСЗУ, якщо зафіксують повторне порушення.
ФОТО: FREEPIK.COM

ФОТО: FREEPIK.COM

Міністерство охорони здоров'я намагатиметься відсторонити керівників медзакладів, працівники яких підробляють документи щодо вакцинації від Covid-19 чи вносять неправдиві дані про пацієнта, а в разі продовження цієї практики – такі заклади позбавлятимуть ліцензії. Про це повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко на засіданні Кабінету міністрів 29 вересня, – передає УП.

«МОЗ ініціюватиме відсторонення керівників закладів охорони здоров'я, де підробляють свідоцтва про проведення вакцинації. Ми офіційно направлятимемо подання до власників закладів охорони здоров'я, де працюють ці лікарі, з проханням відсторонити від роботи керівника цього закладу на час проведення слідства до встановлення причетності самих керівників до діянь, які вчиняють їхні підлеглі», – каже він.

Читайте також: Як перевірити справжність довідки про медогляд онлайн. Інструкція

Ляшко також додає, що керівники мають нести також персональну відповідальність за те, що відбувається в їхніх лікарнях. У разі повторного порушення Міністерство охорони здоров'я ініціюватиме анулювання ліцензії закладу охорони здоров'я і розривання контракту між закладом і Національною службою здоров'я України. 

Нагадаємо, що в Україні вже не раз фіксували видачу підроблених сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу, а також фіктивних ПЛР-тестів. Такі випадки були зафіксовані, наприклад, у Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській областях.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!