МОЗ працює над встановленням QR-коду на всіх паперових документах про вакцинацію

1411 0
QR-код зчитується мобільним застосунком «Дія».
Фото: Anadolu Agency

Фото: Anadolu Agency

Міністерство охорони здоров’я України працює над поетапних впровадженням QR-коду на всіх паперових документах, які використовують в «жовтій» та «червоній» зоні карантинних обмежень. Йдеться про паперові сертифікати вакцинації, довідки про одужання, які вимагають для відвідування закладів культури, ТРЦ, ресторанів тощо. Про це сьогодні, 30 листопада, під час брифінгу повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

QR-код зчитується мобільним застосунком «Дія». Для цього не потрібно інших програм чи пристроїв, достатньо своєю «Дією» зчитати код, приміром, відвідувача або працівника. Після зчитування в смартфоні відображається статус документу – чинний чи нечинний.

Читайте також: Як Сovid-19 впливає на наші органи і якої шкоди завдає. Дослідження Вloomberg

«Без перевірки та зчитування Covid-сертифікат не вважається наданим та перевіреним», – каже він.

Додамо, що у разі невакцинованого працівника або відвідувача власник того чи іншого закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил щодо картину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Йдеться про штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, уряд змінив правила карантину в Україні і в такий спосіб посилив обмеження для регіонів у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки. Зміни почнуть діяти вже наступного тижня, із 6 грудня. Окрім цього, відповідно до змін, із 6 грудня скоротять термін дії «жовтих» сертифікатів вакцинації про одне щеплення від Сovid-19. Він буде становити 30 днів, а раніше був чинний 120.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!