МОЗ пропонує заборонити жувальний тютюн та цигарки з добавками

2542 0
Відповідний законопроект оприлюднили для обговорення на сайті Міністерства.
Фото: poradnica.com

Фото: poradnica.com

У МОЗ вкотре нагадують, що електроні сигарети наносять таку ж шкоду здоров’ю, як і традиційне куріння. В Україні триває громадське обговорення законопроекту, що пропонує на законодавчому рівні дати визначення електронних сигарет та обмежити продаж тютюну. 

Читайте також: Не шукайте легких шляхів кинути курити. Уляна Супрун про електронні сигарети

Серед іншого, пропонують заборонити продаж таких тютюнових виробів:

  • Так званий «жувальний тютюн»
  • «Смачний» тютюн для самокруток та сигарети із характерним запахом або смаком
  • Сигарети, в яких міститься більше 1 мг нікотину, 10 мг смоли та 10 мг монооксиду вуглецю
  • Тютюнові вироби з вітамінами, кофеїном або добавками, що створюють враження, ніби куріння має переваги для здоров'я
  • Тютюнові вироби з добавками, які роблять дим кольоровим або полегшують його вдихання та засвоєння
  • Тютюнові вироби з добавками, які мають канцерогенні, мутагенні або репродуктивно токсичні властивості у неспаленій формі.

У фільтрі, папері чи капсулах не має бути домішок, ароматів, нікотину. Крім цього, пропонують заборонити сигарети та тютюн для самокруток, що містять смакові та ароматичні добавки у фільтрі, папері, упаковці чи капсулах, а електронні сигарети прирівняють до традиційного куріння.

На законодавчому рівні вперше визначать, що і згоряння тютюну, і тління і нагрівання — це все куріння. Курити їх у приміщенні заборонено. Так само заборонено рекламувати будь-які сигарети та тютюнові вироби незалежно від способу їхнього споживання.

Читайте також: У МОЗ розвінчали міфи про безпечність кальяну

Площу, де попереджатимуть про шкоду куріння, збільшать, а на кожній упаковці сигарет, крім напису, має бути кольорове фото, яке попереджає про наслідки куріння для здоров’я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!