МОЗ пропонуватиме уряду запустити громадський транспорт із 22 травня

2360 0
Транспорт поїде за сценарієм адаптивного карантину в тих регіонах, які будуть відповідати критеріям, що розробило Міністерство охорони здоров’я.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

Послаблення карантинних обмежень щодо роботи наземного громадського транспорту в Україні можуть почати діяти вже з п’ятниці, 22 травня. Таку пропозицію надасть Міністерство охорони здоров’я до Кабінету міністрів. Про це в ефірі ТСН учора, 15 травня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«Дату ми назвемо. І дата ця буде 22 травня. Скоріш за все, що ми будемо подавати на розгляд Кабінету міністрів саме таку пропозицію про пом’якшення карантину. Але це не означає, що настане 22 травня і на території всієї країни одночасно поїде весь громадський транспорт», – каже він.

Читайте також: Які порушення розпізнаватиме система автоматичної відеофіксації

За його словами, транспорт поїде тільки за сценарієм адаптивного карантину саме в тих регіонах, які будуть відповідати критеріям, що розробило Міністерство охорони здоров’я.

«Їх також подамо до Кабінету міністрів України для того, щоб було затверджено разом з умовами адаптивного карантину», – додав Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що днями міністр інфраструктури Україні презентував три етапи виходу громадського транспорту з карантину. Зокрема, на першому етапі мають запустити міські (крім маршруток), приміські, а також внутрішньообласні маршрути, а також до 50% приміських поїздів, які доправлятимуть пасажирів на роботу в годину пік. Крім цього, на першому етапі хочуть відновити поїзди далекого сполучення: інтерсіті та нічний експрес. У західному напрямку мають курсувати 11 потягів. На цьому ж етапі хочуть запустити внутрішні авіаперевезення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!