МОЗ рекомендує скоротити інтервал між двома дозами вакцини CoronaVac

1517 0
Медикам, які щеплюють населення, рекомендують запрошувати пацієнтів до другої дози CoronaVac через 14 днів після першої.
фото: фейсбук віктора ляшка

фото: фейсбук віктора ляшка

Через стрімке поширення штаму коронавірусу «Дельта», поступовим зростанням захворюваності в Україні та необхідністю якнайшвидше забезпечити захистом якомога більше українців, МОЗ рекомендує скоротити інтервал між першою та другою дозою вакцини CoronaVac від Sinovac Biotech до мінімального терміну  – 14 днів.

Для ухвалення цього рішення експерти МОЗ проаналізували рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та останні дослідження ефективності вакцини CoronaVac за різних інтервалів між дозами.

«За даними різних досліджень, після вакцинації двома дозами з інтервалом у 14 днів ефективність вакцини CoronaVac проти розвитку симптоматичної форми захворювання коливалась від 51% до 84%, ефективність проти госпіталізації сягала 100%», – йдеться в повідомленні пресслужби Міністерства.

Читайте також: В Україну прибула перша партія вакцин CoronaVac

Останнє дослідження третьої фази в Туреччині з інтервалом введення між дозами CoronaVac в 14 днів, опубліковане в липні 2021 року, виявило рівень вироблення антитіл у 89,7%. Так, МОЗ рекомендує медикам, які щеплюють населення, запрошувати пацієнтів на отримання другої дози вакцини CoronaVac через 14 днів після першої. До того ж самі пацієнти теж можуть просити зробити друге щеплення через цей інтервал.

Нагадаємо, що CoronaVac – це інактивована вакцина, яка містить у своєму складі неактивний, «знешкоджений» вірус. Організм реагує на нього та виробляє імунітет. Станом на 12 серпня нею щепили понад 1,22 млн українців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!