МОЗ розробило стратегію раннього виявлення і лікування онкозахворювань

1070 0
Із проєктом стратегії можна буде ознайомитись вже найближчим часом під час процедури громадського обговорення.
Фото: zp.gov.ua

Фото: zp.gov.ua

Міністерство охорони здоров’я України визначило удосконалення системи раннього виявлення онкологічних захворювань однією з пріоритетних цілей Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року. Про це під час брифінгу сьогодні, 21 січня, заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Впроваджуючи стратегію, МОЗ першочергово вдосконалюватиме систему раннього виявлення онкологічних захворювань. Зокрема, реалізовуватиме програму скринінгу колоректального раку, раку шийки матки та ранньої діагностики й лікування раку молочної залози. Це важливий аспект, адже 35% всіх випадків злоякісних новоутворень були виявлені на 3-4 стадії захворювання», – очільник МОЗ.

Читайте також: Мода може вберегти від раку. Де на Львівщині найчастіше хворіють і що нового в лікуванні

До створення Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року долучили пацієнтські організації. Проєкт представили всім головним лікарям/директорам онкологічних диспансерів.

Під час створення стратегії експерти робочої групи враховували реалістичність реалізації, а також ресурси країни. Крім того, взяли до уваги рекомендації місій ВООЗ та МАГАТЕ, які присвячені саме оцінці системи онкологічної допомоги в Україні.

Із проєктом стратегії можна буде ознайомитись вже найближчим часом під час процедури громадського обговорення.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!