1,5% з Фонду Сovid-19 на захист медиків / виправдали суддю, яка відпустила «беркута» Садовника. Головне за минулу добу

1383 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.

Covid-19 – Головне. Карантинні обмеження через пандемію Covid-19 триватимуть в Україні до 31 жовтня, відповідне рішення ухвалив Кабмін. Уряд також посилив обмеження у зеленій зоні. Львівщина ж перебуває у помаранчевій зоні небезпеки.

Читайте також: Вісімнадцять ділянок у Винниках, які виділили учасникам АТО, виставили на продаж за 540 тисяч доларів

Окрім того, КМУ закрив кордони для іноземців терміном на 30 днів. Таке рішення ухвалено з ініціативи МВС.

Лише 37 млн гривень виділили з Фонду боротьби з Сovid-19 на засоби захисту для медиків. Це 1,5% від загального бюджету фонду, який складає 2,4 млрд гривень. Як повідомляє bihus.info, ці гроші виділили Мінздоров’я ще у травні, решта – досі не освоєна.

Україна наступного тижня може потрапити до списку країн, звідки тимчасово заборонені авіарейси до Польщі, через погіршення ситуації з коронавірусом.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 171 осіб (136 – напередодні). Разом 13 560. Одужало – 3 955 (плюс 84), померло – 367 (3 – за добу).

Лабораторні центри провели 1 203 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 520.

В Україні Covid-19 виявлено у 1 670 осіб (1 799 за попередню добу). Загальна кількість 110 085 пацієнтів. Одужало – 53 454 (плюс 584), померло – 2 354 особи (плюс 36).

Перелік антилідерів не змінився: Львівщина – 13 560 (деталі – дивися вище), далі Київ – 12 248 осіб (плюс 95), Чернівецька – 9 541 (+ 170) та Рівненська – 8 737 (+ 93 осіб) області.

Найбільше хворих за добу: в Одеській – 186 нових випадків і 2 летальних, Харківській – відповідно 177 і 5, Львівській – 171 та 3, в Івано-Франківській – 167 та 4 областях.

Читайте також: День Незалежності і запитання, на яке не знайшлося відповіді

Зеленский – Футбольний матч. Президент Зеленський сподівається, що після закінчення терміну перебування на посаді українці пишатимуться ним і він зможе спокійно ходити вулицями України.

Зеленський визнав, що мирні переговори по Донбасу просувається повільніше, ніж він очікував, але вірить у можливість миру вже цього року і заявив, що материкова частина України поверне окупований Росією Крим

Президент Зеленський також відвідав матч першого попереднього раунду Кубка України між «Кривбасом» і «Черкащиною». Початок матчу затримали майже на годину у зв’язку з приїздом на гру Зеленського. Він зробив перший символічний удар в матчі.

«Тиша» на Донбасі. За перший місяць режиму повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі не було зафіксовано жодного випадку застосування важкого озброєння.

Командування ООС визнало, що міну, на якій 25 серпня на Донбасі підірвалися двоє військових, ворог скинув із безпілотного літального апарата.

Протести в Білорусі. Одному з затриманих на стихійних мітингах у Мінську, які проходили після президентських виборів, вдалося зафіксувати на відео, як білоруські силовики знущаються з демонстрантів у автозаку.

Понад півтори тисячі людей зібралися перед Червоним костелом в Мінську. Люди проводили мирну акцію, пізніше з’явився ОМОН, частина людей виявилася закрита в Червоному костелі зовні. Під дверима чергували співробітники міліції.

Читайте також: «Слуги народу» назвали трьох претендентів на голову Львівської ОТГ

Нобелівський лауреат Світлана Алексієвич, яку викликали на допит до Слідчого комітету Білорусі, заявила, щоб змінити ситуацію в країні знадобитися допомога світу і президента РФ Путіна.

Спецборт ФСБ РФ, який прилітав в Мінськ 18 серпня, знову помітили над Республікою Білорусь.

Аваков – Суди. Нацполіція затримала двох осіб, які організували підпал авто програми «Схеми» Радіо Свобода». Як заявив міністр Аваков, один із них – це житель Луганщини, його спільник – киянин. Ще двоє оголошені в розшук.

Суд виправдав суддю Печерського райсуду Києва Волкову, яку звинувачують у винесенні незаконного рішення про звільнення з-під варти колишнього командира спецроти «Беркута» Садовника.

Економіка – Укрзалізниця. Мінекономіки поліпшило прогноз інфляції на 2020 рік до 5,9%, тоді як в затвердженому в березні макропрогнозі цей показник був на рівні 11,6%. Середньорічний курс прогнозується 27 грн/$ (раніше очікувалося 29,5 грн/$), а на кінець року – 28,3 грн/$.

У липні 2020 року сукупний держборг України зріс на 3,79% у гривні – до 2,355 трлн грн, а у доларовому еквіваленті – на 0,04%, до 85,05 млрд доларів.

Кабмін призначив Володимира Жмака головою правління «Укрзалізниці». Це колишній член наглядової ради аеропорту «Бориспіль». У 2015-2016 роках працював першим заступником голови Одеської ОДА Саакашвілі.

Читайте також: Площа Коліївщини. Частинка cтарого Львова, яку скоро осучаснять

Отруєння Навального. Генсекретар НАТО Єнс Столтенберг закликав провести розслідування обставин отруєння Навального, заявивши, що висновки німецьких медиків про токсичну речовину в його тілі заслуговують на довіру.

США попередили РФ про санкції, а прем’єр Великої Британії Джонсон пообіцяв, що його країна докладе зусиль для правосуддя у справі отруєння російсього опозціонера.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!