МОЗ закликає депутатів ухвалити законопроєкт про доступ хворих до медичного канабісу

974 0
Українські пацієнти потребують таких препаратів.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Міністерство охорони здоров’я закликало депутатів Верховної ради України ухвалити законопроєкт президента, що надав би доступ хворим до медичного канабісу в країні та регулював його обіг.

«Легалізація канабісу в медичних цілях – це, перш за все, медичне питання, а не політичне. На кону вирішення питання зменшення болю для важкохворих. Закликаємо народних депутатів України підтримати цей законопроєкт», – цитує заступника міністра охорони здоров'я з євроінтеграції Олександра Комаріда пресслужба МОЗ України.

Читайте також: Медичний канабіс в Україні. «За» і «проти» та що каже церква

У Міністерстві запевняють, що на підставі клінічних досліджень вже акумулювали достатньо статистичної інформації, яка підтверджує, що коноплі є ефективними під час лікування понад 50 патологічних станів. Застосування лікарських засобів, що містять у своєму складі канабіс, дозволили у багатьох європейських країнах. Українські пацієнти, додають у МОЗ, також потребують таких препаратів.

Нагадаємо, у 2019 році у Верховній Раді зареєстрували законопроект №10313 про внесення зміни до деяких законодавчих актів щодо забезпечення фундаментального права особи на життя. Ідеться про легалізацію медичного канабісу. Законопроект мав врегулювати використання медичного канабісу в медицині та науці.

У 2020 році нардепи публічно оголосили, що законопроект по легалізації медичного канабісу не потрібен, бо для цього достатньо постанови Кабінету міністрів, яка переносить коноплю зі списку заборонених речовин в список контрольованих.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!