МОЗ закупило безкоштовні ліки для пацієнтів із раком крові

1783 0
Понад 4 тисячі флаконів препарату німецького виробництва невдовзі будуть доступні в регіонах.
Фото: vynohradivnews

Фото: vynohradivnews

МОЗ України закупило препарати для лікування онкогематологічних захворювань з діючою речовиною аспарагіназа за кошти державного бюджету. Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Препарат німецького виробництва використовують для лікування дорослих та дітей з діагнозом гострий лімфобластний лейкоз. Ліків достатньо, щоб забезпечити майже всю заявлену потребу. Понад 4 тисячі флаконів препарату невдовзі будуть доступні в регіонах. 

У МОЗ кажуть, що закуплений препарат аспарагіназа набагато ефективніший, аніж ліки, які закуповували раніше. У майже 92% випадках лікування рекомбінантною аспарагіназою настає ремісія, а вживання препарату протягом 2 років знижує ймовірність виникнення рецидиву до 98%. 

Читайте також: Уляна Супрун спростувала діагноз «остеохондроз»

Додамо, що ефективність та безпечність застосування аспарагінази у дітей підтверджені клінічними дослідженнями. Препарат схвалений  та зареєстрований Комітетом з застосування лікарських засобів Європейського агентства з лікарських засобів.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!