Політична реклама

МОЗ закупило майже усі необхідні вакцини для дітей, -Р. Моїсеєнко

1205 0
У пологові будинки України для щеплень новонароджених уже завезли 220 доз вакцини для профілактики туберкульозу, яких вистачить до грудня 2011-го. Про це заявила перший заступник міністра охорони здоров'я Раїса Моїсеєнко, - повідомляють у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

До кінця листопада - початку грудня МОЗ закупить усі необхідні вакцини для проведення планових щеплень, - повідомила перший заступник.

Також Р. Моїсеєнко зазначила, що усього наразі закупили мільйон 164 тисячі 400 доз вакцини проти вірусного гепатиту В, а це трохи більше, ніж 55% від потреби регіонів. 

З її слів, на сьогодні також вже є вакцини від кашлюку, дифтерії, правця, поліомієліту, кору, паротиту. Більшість із них уже доправили у територіальні установи охорони здоров'я та розпочали вакцинацію. 

«До кінця листопада - початку грудня всю напруженість із відсутністю вакцин повністю нівелюємо», - підкреслила Моїсеєнко.

Моїсеєнко зазначила, що у пологові будинки України для щеплень новонароджених уже завезли 220 доз вакцини для профілактики туберкульозу данського виробництва, яких вистачить до грудня 2011-го. 

Загалом, МОЗ закупило мільйон 800 тис. доз вакцини для профілактики туберкульозу російського виробництва, що становить 90,5% потреби регіонів. 

«Наприкінці листопада ми передаємо перші партії БЦЖ, які пройшли відповідний контроль якості, у лікувально-профілактичні установи», - повідомила вона. 

«... МОЗ вдалося майже на 100% закупити всі вакцини, анатоксини, матеріали для щеплень дітей», - сказала перший заступник.

Джерело: forUm

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!