МОЗ затвердило сезонне меню для дошкільнят

1751 0
Затверджений перелік страв можна використовувати в інші пори роки, але з включеними до нього сезонними продуктами.
Фото: НУШ

Фото: НУШ

Міністерство охорони здоров’я затвердило рекомендоване сезонне меню для дітей віком від 1 до 6 (7) років для харчування у закладах освіти та інших організованих дитячих колективах. Відповідний наказ опубліковано на сайті відомства.

Читайте також: Плов з родзинками та овочеві мафіни. Як цьогоріч зміниться меню у львівських садках

Примірне чотиритижневе меню на зимовий період пропонують для триразового харчування дітей. Затверджений перелік страв також може бути використаний як база для чотиритижневого меню в інші пори роки, однак з використанням сезонних продуктів.

На сайті МОЗ доступні технічні картки з переліком страв, вимогами, необхідними параметрами та розрахунками (наприклад, енергетична цінність продуктів/страв тощо). Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими.

Крім того, зауважують у міністерстві, меню можна використовувати у повному обсязі або частково, опрацювавши його залежно від смакових уподобань дітей та технологічних можливостей кожного закладу.

Читайте також: У львівських дитсадках подорожчало харчування. Із чим це пов'язано

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року у дошкільних навчальних закладах у Львові змінилося меню. В основу лягли страви відомого шеф-кухаря, кулінарного експерта Євгена Клопотенка. Малюкам обмежили споживання картоплі-пюре та макаронів, натомість дають більше фруктів та готують більш енергетично цінні каші та інші смачні страви.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!