МОЗ змінить принцип фінансування лікарень за пакетами Covid-19

2684 0
Запровадити другий етап медреформи, зокрема щодо пакету гарантій медпослуг, планували з 1 липня.
Фот: Роман Балук

Фот: Роман Балук

Міністерство охорони здоров'я змінить фінансування пакетів за Covid-19. Про це повідомив мінстр охорони здоров’я Максим Степанов під час візиту у Львівську область.

«Ці зміни наберуть чинність з 1 липня, і, відповідно, заклади отримають фінансовий ресурс, який дозволить виплачувати зарплати, не закритися і перебувати на тому рівні, на якому вони перебувають зараз», – зазначив він. 

Запровадити другий етап медреформи, зокрема щодо пакету гарантій медпослуг, планували з 1 липня.

«Ми побачили проблематику щодо пакетів, по яких є фінансують лікування хворих на коронавірус. Ми розуміємо що треба терміново вносити зміни до оплати, враховуючи зміни кількості хворих у закладі», – каже Максим Степанов.

Також він додав, що з 1 вересня має зрости зарплатня у медиків. Це буде не одноразова виплата, а підвищення зарплатні.

«При розрахунках тарифів по програмі медичних гарантів підвищення основної зарплати медикам не враховували, а розрахунки робити на підставі тієї зарплатні, що була раніще. Тому ми вирішили підвищити зарплату медикам. На це у нас є додаткових 8 млрд грн», – розповів міністр.

Максим Степанов каже, щоб наступного року зарплата медиків була вищою, в середньому на місяць необхідно додатково 2 млрд грн.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!