Може бути гучний сигнал. ДСНС тестує нове екстрене сповіщення через телефон

6130 0
Протягом тестувань на екрані телефону абонентів Київстар, Vodafone, lifecell можуть з’являтися повідомлення над усіма програмами або заблокованим екраном, яке супроводжуватиметься гучним сигналом.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Державна служба України з надзвичайних ситуацій спільно з мобільними операторами продовжує розгортання системи оповіщення. Наразі проводять тестування екстреного оповіщення населення за допомогою технології Cell broadcast.

«Таке оповіщення буде використовуватись для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовність дій у цих ситуаціях», – пояснюють у ДСНС.

Читайте також: «Якщо є алярм, треба слухатися». Садовий про повітряну тривогу у Львові

Так, громадян попереджають, що протягом періоду тестувань на екрані телефону абонентів мобільних операторів Київстар, Vodafone, lifecell можуть з’являтися повідомлення над усіма програмами або заблокованим екраном, яке супроводжуватиметься гучним сигналом. Про закінчення тестового періоду і запуск системи абонентів обіцяють повідомити додатково.

Нагадаємо, що в Україні є можливість встановити застосунок «Повітряна тривога», щоб миттєво отримувати сповіщення системи цивільної оборони у вибраній області України. Він не потребує реєстрації та сповіщає про повітряну, хімічну, техногенну або інші види тривог системи цивільної оборони навіть у беззвучному режимі смартфона. Як це працює, читайте тут.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!