Можливе навчання у три зміни. Як працюватимуть школи з 1 вересня

3909 0
Якщо відомо, що в школі укриття на 200 осіб, а вчиться 600, доведеться організувати очне навчання в три зміни.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

До початку нового навчального року кожна школа має перевірити, за який час діти можуть пройти з першого та спуститися з другого і третього поверху. Це повинно бути практично перевірено. Про це зазначив начальник Головного управління загальної, середньої та дошкільної освіти МОН Юрій Кононенко, повідомляє LIGA.Life.

«Якщо ми точно знаємо, що в школі укриття на 200 осіб, а у нас вчиться 600, то, на жаль, доведеться організувати очне навчання в три зміни. Або – змішане навчання. Тут все залежить від керівника закладу, і це важливо організувати», – каже Юрій Кононенко.

Читайте також: Школи Львівщини готують до навчального року в офлайні. Освітяни отримали низку рекомендацій

За його словами, якщо школа не має бомбосховища, укриття і не має можливості забезпечити якесь найближче приміщення, яке можна використовувати як укриття, тоді ОВА й органи місцевого самоврядування вирішуватимуть, як ця школа може функціонувати. Не виключають також дистанційне або змішане навчання.

В Україні 13 700 шкіл, з яких, за інформацією органів управління освітою, лише близько 1500 шкіл мають бомбосховища або інше укриття, що більш-менш відповідають вимогам.

Нагадаємо, що 1 вересня у школах Львівщини мають облаштувати укриття, а переселенців – відселити в інші місця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!