Можливе посилення карантину у Львові та давня кам’яниця на Вірменській. Головне за добу

996 0
Коротко розповідаємо про головні події доби.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

Через погіршення епідситуації у Львові планують розширити кількість ліжок для хворих Covid-19. Відучора госпіталізацію пацієнтів з коронавірусом розпочала 8-ма міська лікарня. Також з понеділка, 11 жовтня хворих прийматиме 5-та міська лікарня.

У львівських лікарнях пропонують призупинити планові госпіталізації і щоб головні медичні заклади міста переформатувалися на лікування хворих із Covid-19 та ургентних випадків. Саме таке рішення висуватимуть на міській комісії ТЕБ і НС, яка засідатиме сьогодні, 6 жовтня. Також можуть закрити на кілька тижнів навчальні заклади.

У Львові планують посилити карантинні заходи вже наступного тижня. За рекомендаціями міського штабу із протидії Covid-19, це варто зробити з 14 жовтня. Зокрема, обмежити масові заходи, перевести навчальні заклади на дистанційний режим та припинити планові операції у лікарнях, які приймають хворих на коронавірусну інфекцію. 

Упродовж тижня, з 18 по 23 жовтня, у Львові не працюватиме ЦНАП на вул. Генерала Чупринки, 85. Записуватись на прийом до цього офісу можна, починаючи із 25 жовтня. 

Тvoemisto.tv побувало в одній із давніх кам’яниць Львова, що на вул. Вірменській. Фахівці припускають, що тут жив король і сподіваються, що все, що їм вдалось знайти, збережуть.

На матч збірних України та Боснії і Герцоговини, що пройде 12 жовтня, впускатимуть тільки повністю вакцинованих вболівальників або тих, хто буде мати негативний результат Covid-тесту. Таке рішення прийняла обласна комісія ТЕБ і НС на засіданні 6 жовтня.

У Львові із поваленого 300-літнього дуба, який впав внаслідок буревій в парку імені Івана Франка, планують зробити скульптуру. Повністю забирати його з парку не будуть. Управління екології та природних ресурсів ЛМР вже працює зі скульпторами.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!