Ціна на газ не мала б зрости. Очільник Львівщини про новий опалювальний сезон

3496 0
Через ворожі бомбардування можуть виникнути проблеми з мережами та генерацією тепла.
Фото: Фокус

Фото: Фокус

Ціна на газ у новому опалювальному сезоні для споживачів не мала би зрости. Водночас є побоювання щодо об'ємів блакитного палива, які вдасться видобути та постачати через загрозу ворожих обстрілів. Про це у програмі «Тема тижня» на Tvoemisto.tv повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Я більше переживаю за об’єми, які можна буде видобути і поставити, більше переживаю за енерацію тепла та мережі, які можуть бути пошкоджені від бомбардувань ворога. Це непокоїть більше. Якщо брати саме споживання (природного газу – ред.) по Україні, воно було 30 млрд кубометрів минулого року. Внаслідок падіння видобутку і зупинки великих виробництв, напевно, цього року (споживання – ред.) буде близько 20 млрд. Видобуток, мабуть, так само в таких цифрах, залежно, як працюватиме промисловість», – каже Козицький.

Щодо ціни за газ для приватних споживачів, імовірно, що вона залишиться на такому ж рівні, як у попередній опалювальний сезон. Натомість для бізнесу вартість палива є досить високою. Очільник Львівщини вважає, що у ринкових відносинах, в яких ми живемо, не може бути по-іншому. Це треба розуміти, говорячи про глобальну економіку та інтеграцію України у європейські та світові структури.

«Якщо, припустимо, одне підприємство закривається через неспроможність працювати, його нішу займе інший виробник, який працює. Однак те підприємство повинне провести модернізацію, або покращувати якість продукції, або ж зменшувати енергоспоживання, температуру в приміщеннях. Наприклад, якщо вам дається 16-18 градусів, а у вас 22, то щось, мабуть, не так. Конкуренція має бути на ринку», – каже Максим Козицький.

Нагадаємо, у квітні Кабінет Міністрів ухвалив рішення, що ціни на газ для людей залишаться без змін. Пільгова ціна буде діяти також для підприємств, які виконують важливі  функції для забезпечення обороноздатності держави.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!