Муніципали знову забрали машинки-атракціони з-під Оперного театру

2110 0
На їхніх власників обіцяють накласти штраф.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

Сьогодні, 30 серпня, «Муніципальна варта» вилучила у підприємців машинки, що їх здавали в оренду на площі перед Оперним театром. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

У міськраді кажуть, що її ухвалою заборонено будь-які атракціони у центральній частині міста без дозволу органів місцевого самоврядування.

Читайте також: Машинки перед Оперним підпалили невідомі. Шукають свідків

У червні 2017-го року Львівська міська рада заборонила встановлення та роботу будь-яких атракціонів практично на всій території історичного центру міста.

Зокрема, йшлося про площу Ринок, територію біля оперного театру та  кілька центральних кварталів, обмежених вулицями Торговою, Наливайка, Січових Стрільців, Словацького, Стефаника, Дудаєва, проспектом Шевченка, вулицями  Герцена, Франка та Підвальною.

Згідно з положенням, на зазначених територіях заборонено встановлювати надувні гірки, каруселі, тренажери, батути, а також здійснювати прокат дитячих автомобілів, гіроскутерів та ховербордів. Також встановлено заборону на фотографування з тваринами на всій території міста.

«На підприємців накладудть штраф. Ми, звісно, хотіли поцікавитись, хто здійснює ту діяльність, проте нам ніхто не відповів, тому наразі імена невідомі», – каже начальник ЛКП «Муніципальна варта» Богдан Мільяр.

У міськраді нагадують, що для діяльності атракціонів у місті є спеціально відведені паркові зони та зони відпочинку, де обмежений рух транспорту, і дітям не загрожує небезпека виїхати на смугу руху. Водночас, там машинки не заважатимуть пішоходам.

Читайте також: Судова карусель. Чому заборона на дитячі машинки у центрі не працює

Нагадаємо, раніше «Муніципальна варта» неодноразово вилучала у підприємців дитячі машинки, що їздять перед Оперним театром. Та суд завжди повертав їх власникам. А згодом вони укотре з’являлись на проспекті Свободи. Дозволи на ці атракціони закінчились ще в 2011 році, втім, атракціони працюють і без них.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!