До кінця червня на вул. Дорошенка з’явиться мурал із Василем Сліпаком

2605 0
На стіні будинку на вул. Дорошенка, 7 з’явиться мурал, що став компромісом між новими орендарями будівлі колишнього закладу «Патріот» та художниками, що перемогли у конкурсі на визначення малюнку.
Фото: dailylviv.com

Фото: dailylviv.com

На стіні будинку по вул. Дорошенка, 7 до кінця чеврня має з’явитися мурал. Відповідне рішення узгодили нові орендарі будівлі, де раніше був заклад «Патріот» та учасники конкурсу на визначення найкращого малюнку на стіні будинку на початку вул. Дорошенка. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповіла начальниця відділу урбаністики ЛКП «Інститут просторового розвитку» Олександра Сладкова.

«Там з’явився новий орендар, який зв’язався зі мною, з художниками і ми знайшли варіант, який усіх влаштовує. Це буде модифіковане зображення плакату до фільму “Міф” авторства художника Юрія Журавля. Ми його трохи допрацюємо з художниками, що зайняли призові місця на конкурсі. Високо імовірно, що це буде зроблено», – каже вона.

За словами Олександри Сладкової, новий орендар закладу біля будинку №7 має намір створити мурал до 30 червня цього року. Він буде присвячений оперному співакові Василеві Сліпаку, який загинув на Сході у 2016 році.

Зображення, що стане основою муралу на вул. Дорошенка

Читайте також: Королі стін. Хто, як і навіщо малює мурали у Львові

Нагадаємо, конкурс на кращий стінопис над ресторацією «Патріот», яка і виступила замовником зображення, оголосили ще наприкінці серпня торік. Відкрити новий мурал обіцяли до Дня захисника України, 14 жовтня. Переможець мав отримати 5 тисяч гривень та право реалізації свого проекту. Проте до осені 2017 року мурал так і не створили, а згодом ресторація «Патріот» оголосила про своє закриття.

Довідка

Василь Сліпак – всесвітньо відомий український оперний співак львівського походження, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на Сході України. Мав позивний «Міф». Загинув у бою від кулі снайпера. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

Микита Гладченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!