Музей імені Шептицького: що подивитися?

4760 0
Національний музей ім. Андрея Шептицького пропонує до уваги львів'ян та гостей міста кращі твори мистецтва ХХ століття та сучасності. Експозиція поділена тематично й розміщена у чотирьох залах. Tvoemisto.tv розвідало, що цікавого музей ім. Андрея Шептицького зібрав за час десятилітньої перерви.
zik.ua

zik.ua

У першому залі представлене мистецтво 20 років ХХ століття. Тут можна оглянути роботи Івана Труша, Олени Кульчицької, Олекси Новаківського, Михайла Бойчука.

Другий зал – здебільшого роботи періоду визвольних змагань. Тут експонують врятовані від знищення праці січових стрільців та представників репресованої школи бойчукістів. Також тут можна оглянути львівське мистецтво 20-х років.

Третій зал пропонує творчість учасників дисидентського руху, а ще праці київських, львівських та закарпатських митців 50-60-х років минулого століття.

Четвертий зал – експериментальний. Нині у ньому представлені роботи сучасних майстрів Києва, Миколаєва, Тернополя та Івано-Франківська. Із часом експозиція у цьому залі змінюватиметься. За шість місяців тут обіцяють виставку, присвячену митрополиту Андрею Шептицькому.

Читайте також: Сучасний Львів. Які пам’ятники спорудили у місті торік?

Музейний комплекс відкрився лише в грудні. Раніше він перебував на десятирічному ремонті. Іван Терещак, завідувач відділу сучасного мистецтва, розповів tvoemisto.tv, що нині музей користується популярністю. Його відвідують як туристи, так і львів'яни. Останніх, за його словами, поки що більше.

Музей знаходиться за адресою: вул. Драгоманова, 42.

Працює щоденно з 10 до 18 години.

Понеділок, вівторок – вихідні.

Дорослий квиток коштує 25 гривень, студентський – 10, діти та пенсіонери платять за вхід 5 гривень.

Підготувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!