Музей Соломії Крушельницької у Львові затопили сусіди. Фото

2194 0
Через залиття приміщення було знищено дві експозиційні зали.
фото: прес-служба ЛМР

фото: прес-служба ЛМР

У ніч з 4 на 5 жовтня у музично-меморіальному музеї ім. Соломії Крушельницької водою було знищено дві експозиційні зали, повідомляє прес-служба ЛМР.

Як говорить директорка музею Галина Тихобаєва, сусіди поверхом вище не перекрили водопровідну трубу, і її прорвало. Вода пошкодила паркет, електропроводку, люстри, а також знищила розписи на стелі.

«Перекриття в музеї дерев’яні, тому одразу почали виносити експозиційні меблі та фондові предмети. Проблема в тому, що ми не маємо окремої зали, де можна це все просушити, щоб потім відреставрувати», – говорить хранителька Фонду Ірина Криворучка.

За словами Галини Тихобаєвої, затоплення вже відбувалися неодноразово. За час роботи музею було складено понад 20 актів залиття приміщення музею мешканцями квартир. Реставраційні роботи тут коштують дуже дорого, адже будинок є пам’яткою архітектури.

Як повідомляє заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у мережі Facebook, зараз проводиться оцінка обсягу збитків, складаються відповідні акти та готується позов про відшкодування. Тим часом Тихобаєва говорить, що через підтоп у музеї змушені відмінити всі заходи, які планувалося провести до кінця року.

фото зі сторінки Андрія Москаленка

в мережі Facebook 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!