Політична реклама

Музичне літо у Львові: топ-10 подій

3136 0
Вже зовсім скоро – літо, а це означає, що слід планувати відпустку. У нашому місті стільки всього відбувається: концерти, фестивалі, перформанси, свята! Аби нічого не пропустити, tvoemisto.tv зібрало для вас найцікавіші та наймузичніші події, які відбудуться у Львові та поблизу.

Концерти "Океану Ельзи"

Коли: 31 травня, 24 серпня.

Де: "Арена Львів".

Першим з цих концертів розпочнеться музичне літо у Львові. В останній вечір весни, 31 травня, "Океан Ельзи" святкуватиме свій ювілей – 20 років разом. А вже через два місяці, 24 серпня, музиканти знову зустрінуться зі своїми львівськими фанами. Святослав Вакарчук обіцяє, що серпневий концерт не буде подібним на жоден інший. Деталі.

Квитки: від 150 до 1600 гривень. На сайті kasa.in.ua або у касах міста.

Концерт національного хору Грузії "Тбілісі"

Коли: 4 червня, 19:00.

Де: Львівський національний академічний театр опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Цей концерт у Львові відбудеться в межах першого концертного туру «З любов’ю до України». «Тбілісі» – це 12 вокалістів: шість тенорів, три баритони і три баси. У репертуарі ансамблю – грузинські народні пісні, пісні грузинських композиторів, а також знані мелодії з кінострічок (зокрема, «Міміно», «Скрипаль на даху»), із Бродвейських мюзиклів. А спеціально для туру Україною у репертуарі хору з’явилася пісня на вірш Тараса Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий». Деталі.

Квитки: від 150 до 400 гривень. На сайті kasa.in.ua або у касах міста.

Великий концерт гурту С.К.А.Й.

Коли: 8 червня, 19:00.

Де: Палац спорту "Україна", вул. Мельника, 18.

Гурт, який входить до низки найпопулярніших рокових гуртів в українському шоу-бізнесі, у червні приїде до Львова. Своїм концертом у Палаці спорту хлопці презентуватимуть новий альбом "Край неба". Робота над четвертим студійним альбомом тривала чотири роки: музиканти намагались зробити досконалою кожну пісню та невпинно експериментували зі звуком та оформленням.

Квитки: 95 гривень. На сайті kasa.in.ua або у касах міста.

Фестиваль музичного мистецтва «Віртуози»

Коли: до 8 червня.

Де: Філармонія, вул. Чайковського, 7.

І хоча фестиваль розпочався ще в травні, найсмачніше залишилось на літо. 1 червня відбудеться концерт тріо у незвичному складі – фортепіано, кларнет, віолончель – це ансамбль «ARSIS», який виконає твори Бетховена, Бруха, Глінки. Цього ж дня заплановано великий концерт, присвячений 200-річчю з дня народження месьє Сакса – творця саксофона. 4 червня на Віртуозах запланований MANSOUND: вокальний секстет виконає джаз, класику, народну та популярну музику. А вже 6 червня відбудеться унікальний концерт "Музика води", де звучатимуть твори Лисенка, Шопена та Ліста, пов'язані з водною стихією.

Квитки: від 50 до 150 гривень. На ticketclub.com.ua, за телефоном (096)020-04-00 або у касах філармонії.

Alfa Jazz Fest

Коли: 12-15 червня.

Де: Основна сцена фестивалю в парку культури ім. Б. Хмельницького. Два допоміжних майданчики: площа Ринок і дворик палацу Потоцьких.

Впродовж трьох днів на трьох фестивальних сценах виступлять понад 100 музикантів з 13 країн світу. Вперше в Україні дадуть концерти гітарист, володар 4 премій Гремі Ларрі Карлтон, відомий американський джазовий музикант, тенор- і альт-саксофоніст, флейтист Чарльз Ллойд, бразильська джазова співачка, піаністка, композитор Еліані Еліаш, американська джазова виконавиця Ді Ді Бріджуотер та інші. Деталі та програма.

Квитки: від 250 до 450 гривень. Вхід на допоміжні майданчики вільний.

Свято музики

Коли: 21 червня.

Де: локації Львова.

21 червня – в день літнього сонцестояння на Землі всюди заводиться музичний драйв – світовий День музики. Львів – не виняток. Гурти "Трояка ружа", "Green Silence", "Summer INC", "Морелі", "Лоскіт" та інші гратимуть на вулицях міста свою музику для всіх охочих. Деталі.

Фестиваль "Зашків – земля героїв"

Коли: 28-29 червня.

Де: село Зашків (Жовківський район, Львівська область).

Вже 9-ий за рахунком фестиваль. Планується, що хедлайнером цьогорічного фестивалю стане рок-гурт «Кому Вниз» з особливим, шевченківським, репертуаром. Крім того, у програмі: військово-практичні навчання, квести та велопробіг «Від Степана до Євгена». Деталі.

LvivKlezFest 2014

Коли: 1-13 липня.

Де: локації Львова.

Відкриється фестиваль концертом "Музика Голлівуду. Єврейське коріння". Це буде вечір музики до кіномюзиклів «Скрипаль на даху», «Вестсайдська історія», «Кабаре», «Чікаго», та багато інших, які була написані композиторами єврейського походження. Ще один концерт вокально-інструментального гурту «Варнічкес-фолк» запропонує єврейські пісні – авторські та народні, сучасні та старовинні у модерних обробках. Також в межах фестивалю відбудеться концерт міжнародного музичного проекту «Sklamberg & The Shepherds», виступ «Klezmer Alliance» та музичний проект "Пісні-Мотанки". Ну і завершить все гала-концерт фестивалю, в якому візьмуть участь відомі клезмери з України, Ізраїлю, Німеччини, США, Великобританії, Швеції, Молдови, Франції, Латвії. Деталі.

Квитки: В залежності від концерту – від 25 до 100 гривень. На ticketclub.com.ua.

Фестиваль ZAXIDFEST`14

Коли: 8-10 серпня.

Де: Чарівна долина - c. Родатичі (біля Львова).

Три дні музики і відпочинку з гуртами "Ляпіс Трубецкой", "Брати Гадюкіни", "Anti-Flag", «Lumen», ТНМК, Таратак, а також Скрябіним, Zdob şi Zdub, "Тінь Сонця", " Caliban" та багато інших.  По-справжньому зірковий склад учасників, багато музики і мистецтва.  

Квитки: 400 гривень. На сайті kasa.in.ua

Фестиваль "Етновир 2014"

Коли: 20-24 серпня.

Де: локації Львова.

Фольклорні колективи з Мексики, Мартініки, Ізраїлю, Македонії, Португалії, Франції, Італії, країни Басків, Республіки Бурунді, Чехії, Польщі, Індії та Іспанії вже презентували культуру своєї країни на фестивалі «Етновир». Так вже точно приїде до Львова колектив "Церулі" (Кахетія), "Bahot" (Туреччина) та "DOR TRANSILVAN" (Румунія).

Фото: okeanelzy.com, anoncer.net, skay.com.ua, philharmonia.lviv.ua, trust.ua, fetedelamusique.lviv.ua, zolochiv.net, concert.ua, infolviv.net.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!