Музичний альбом Святослава Вакарчука «Оранжерея» з’явився у вільному доступі. Де послухати

5111 0
Альбом проєкту «Оранжерея» вже доступний на всіх цифрових та стрімінгових платформах.
Фото: Океан Ельзи

Фото: Океан Ельзи

Від сьогодні, 6 березня, на всіх музичних платформах та стрімінгах у відкритому доступі можна буде прослухати увесь авторський музичний проєкт Святослава Вакарчука під назвою «Оранжерея».

Читайте також: «Океан Ельзи» презентував кліп на першу пісню нового музичного проєкту. Відео

До альбому «Оранжерея» увійшли більше десятка пісень. З них – кілька нових, які написав Святослав Вакарчук, а також «домашні» версії пісень «Океану Ельзи» та інші відомі композиції.

Серед пісень, які увійшли до альбому – «Оберіг», «Лиш для нас», «Без причини», «Знову», «Моє серце», «Понад усе», «Вогонь», «Крок до неба», «Зоре моя», «Не зачиняй в спальні вікно», «Саме та», «Диво».

Послухати альбом проєкту «Оранжерея» можна тут.

За словами автора «Оранжереї» Святослава Вакарчука, ідея проєкту виникла в процесі творчої медитації під час карантину.

«Для музикантів, таких як Океан Ельзи, стадіонні концерти були однією з основ діяльності і ми мали план випустити новий альбом наприкінці 2020-го чи навесні цього року, анонсувати великий тур. Проте карантин та пандемія все змінили. У певний момент, працюючи в студії, в мене виникла думка зробити камерну, якщо хочете затишну, нову музичну історію», – каже Святослав Вакарчук.

Крім автора, у записі «Оранжереї» взяли участь ще троє музикантів Океану Ельзи – Денис Глінін, Мілош Єліч та Денис Дудко.

Назву «Оранжерея» Святослав Вакарчук вигадав під час бігу. «Це була середина осені, почало опадати листя з дерев, ставало холодно. Я біг і думав, що скоро прийде календарна зима, а така собі «моральна зима» з карантинами, дистанціями та іншим триває вже майже рік. А людям же потрібно відчувати тепло, в усіх сенсах. Оранжереї і є таким місцем, де навіть взимку можна повернутись до літа. Так я і вирішив назвати проєкт», – пригадує автор.

Альбом «Оранжерея» Святослав Вакарчук присвятив своєму покійному батьку. Саме сьогодні, 6 березня, день народження Івана Вакарчука.

«Це день народження мого тата. У цей день я буду у Львові. Буду займатися важливою справою – ми створюємо Фундацію Івана Вакарчука, про що розповім згодом. І в цей день вийде «Оранжерея», – додав він.

Нагадаємо, «Твоє місто» розігрує два квитки на концерт Святослава Вакарчука «Оранжерея», який відбудеться 29 березня у Львівській опері!

Умови розіграшу:

  • лайкни сторінку «Твоє місто»;
  • лайкни сторінку Kasa.in.ua;
  • напиши у коментарях улюблену пісню гурту і тегни друга чи подругу, з ким хочеш піти на концерт;
  • очікуй весну!

Імена двох переможців система Random.org обере 15 березня, о 18:00.

Не пропустіть нагоду побувати на «домашньому концерті» ОЕ, почути нові пісні та відкрити для себе «Оранжерею»!

Довідково

«Оранжерея» – третій музичний проект Святослава Вакарчука поза межами ОЕ (перші два – «Вночі», 2008 та «Брюссель», 2011). Тур «Оранжерея» запланували на другу половину березня або ж квітень 2021 року. Під час виступів обіцяють дотримуватися всіх необхідних правил безпеки, соціальної дистанції тощо. «Океан Ельзи» уже презентував кліп на першу пісню під назвою «Знову» у межах нового музичного проєкту «Оранжерея».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!