Музикант Боб Ділан отримає Нобелівську премію з літератури

2438 0
Боба Ділана нагородять за створення нової поетичної мови в американській пісенній традиції.
фото: toomanymornings.com

фото: toomanymornings.com

Лауреатом Нобелівської премії з літератури у 2016 році став американський співак Боб Ділан, повідомила постійний секретар Шведської академії Сара Даніус. Також про це повідомляють і на офіційному профілі Нобелівської премії у Twitter.

Премія присуджена музикантові з формулюванням «за створення нової поетичної мови у великій американській пісенної традиції».

Такий вердикт у присудженні традиційної премії викликав різноманітні відгуки. Багато користувачів соцмереж висловлюються із цього приводу на власних сторінках.

Додамо, Боб Ділан (Роберт Аллен Циммерман) – американський музикант, автор і виконавець пісень, художник, письменник і кіноактор. Ділан є культовою фігурою у світі рок-музики протягом останніх 50 років. Безліч його пісень, такі, як «Blowin' in the Wind» і «The Times They Are a-Changin'», стали гімнами руху за громадянські права та антивоєнного руху в США. Журнал Rolling Stone назвав Ділана другим за значимістю виконавцем в історії музики. У 1988 році Ділан увійшов до Зали слави рок-н-ролу, шість його композицій входять до Зали слави «Греммі». Музикант також є володарем премій «Золотий глобус» і «Оскар».

Нагадаємо, у минулому році лауреатом Нобелівської премії з літератури стала білоруська письменниця Світлана Алексієвич «за багатоголосе звучання її прози та увічнення страждання і мужності».

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!