Музиканти закликатимуть врятувати Свірзький замок, що біля Львова

2405 0
19-20 липня у селі Свірж, що за 40 км від Львова, відбудеться фестиваль-ярмарок «Легенди Свіржа». Це – соціальний проект, який має на меті привернути увагу людей до культурної спадщини в Україні – Свірзького замку. Про це tvoemisto.tv повідомили організатори – молодіжна громадська організація «Молодь за зміни».
Фото: mandrivochka.if.ua

Фото: mandrivochka.if.ua

«Змусимо вас поринути в минуле, в час, коли на Свірзький замок нападали поляки, а українські козаки мужньо відвойовували рідну землю. Уявіть, ще кілька століть тому, на цьому ж місці точились криваві бої, гинули люди, ревіли гармати, свистали кулі і все заради того, аби не віддати чужинцям української землі», – кажуть організатори.

Члени військово-історичних клубів України та Польщі відтворять події 1648 року – часів українсько-польського протистояння, коли Свірзький замок намагались взяти в облогу, а його захисників забрати в полон.

Заплановані денна та нічна реконструкції боїв, вогняне шоу, спалення солом’яного міста та багато іншого.

На фестиваль приїдуть такі українські рок-гурти: Green Silence, Орантанія, Джалапіта, Десенс, Viter, Кімната Гретхен, Well, FireJam, Чумацький Шлях, Basement Voice, Різапс, Фіра тощо.

Вхід на фестиваль-ярмарок безкоштовний.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!