МВС більше не даватиме згоди на жоден чартер для евакуації

2670 0
Міністр пояснив таке рішення поведінкою українців, які прибули з Катару і Балі та опиралися обсервації.
Фото: Юрій Танчин

Фото: Юрій Танчин

Міністерство внутрішніх справ більше не дасть згоди на жоден авіаційний чартерний рейс для евакуації. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбуку.

«Пасажирське авіасполучення — закрито. Винятки будуть рідкісні й лише окремим рішенням — зі 100% обсервацією під контролем санлікарів з наступним тестом ПЛР. Тільки так», — йдеться у повідомленні.

Міністр пояснив таке рішення поведінкою українців, які прибули з Катару і Балі та опиралися обсервації.

Читайте також: Уряд увів обов'язкову обсервацію українців, які повернуться з-за кордону

«Так не можна... це не чесно щодо мільйонів людей, які живуть у країні. Більш як 75% випадків зараження коронавірусом у Києві — ті, хто прилетів, 25% вторинне зараження від них же – вже у Києві», —додав Арсен Аваков.

Він також наголосив, що порушників режиму обсервації, тих, хто втік від неї, чекають штрафи.

Нагадаємо, станом на вчора, 31 березня, за останніми даними від МЗС, за кордоном на евакуацію в Україні очікують ще 11 449 українців. Ця цифра є динамічною, адже хтось з них повертається в Україну, а хтось відмовляється від евакуації.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!