МВС: Для встановлення відеофіксації потрібен мільярд

1656 0
Поки що невідомо, коли запрацює система відео- та фотофіксації порушень правил дорожнього руху.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

Щоб ввести автоматичну фото- та відеофіксацію порушень правил дорожнього руху необхідно понад 1,1 мільярда гривень, повідомляє «Економічна Правда» з посиланням на звіт Рахункової палати від 11 червня. Це результатати аудиту Національної поліції, який проводили з 7 грудня 2017 по 1 березня 2018 року.

У звіті зазначають, що один  із  пріоритетних  напрямів  діяльності  Нацполіції – це гарантування  безпеки  дорожнього  руху, а саме зменшення  кількості  ДТП, травматизму та летальних випадків, створення  універсального  високомобільного  підрозділу, який  об'єднає функції патрульної поліції та дорожньо-патрульної служби.

Читайте також: Фара на лобі. Чому взаємна повага не менш важлива, ніж дотримання ПДР

Саме задля цього планують впровадити систему фіксації правопорушень в автоматичному режимі. Однак така система досі не впроваджена. У звіті це пояснюють тим, що є недостатньо коштів для встановлення обладнання, а також немає нормативних актів, які б визначали технічні вимоги для такої системи фіксації.

За розрахунками МВС і Національної поліції, на це треба понад 1,1 мільярд гривень. А саме на:

  1. Створення та введення в експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху та програмного забезпечення до неї – 317,7 млн грн.
  1. Обстеження комплексної системи захисту інформації об'єктів та програмного забезпечення цієї системи необхідно – 29,3 млн грн.
  1. Придбання та введення в експлуатацію відповідного комп’ютерного, мережевого та телекомунікаційного  обладнання, а також мобільних комплексів автофіксації і транспортних засобів для їх розміщення потрібні 118,7 млн грн.
  1. Придбання та введення в експлуатацію стаціонарних та пересувних комплексів автофіксації порушень правил дорожнього руху на автомобільних дорогах загального користування державного значення – 643 млн грн.

Нагадаємо, що система фото- та відеофіксації перевищення швидкісного обмеження 50 км/год у населених пунктах мала запрацювати ще у першому кварталі 2018 року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!