МВС рекомендує перенести в підвали спальні місця у дитсадках

1760 0
Через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2185 закладів освіти в Україні, з них 221 — зруйновано повністю.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов заявив про рекомендацію від профільних спеціалістів працівникам дитсадків в Україні щодо перенесення дитячих спальних місць у підвальні приміщення, що зазвичай служать бомбосховищами. Про це він сказав в ефірі телемарафону, та зазначив, що на прикладі дитсадка, де перебуває його син, така ініціатива вже впроваджується, передає Радіо Свобода.

«Якщо не дай Бог, буде повітряна тривога, то вони (діти – ред.) уже безпосередньо перебуватимуть у підвальному приміщенні», — сказав він.

Читайте також: Батьки пропонують заборонити очне навчання до кінця війни

Зазначимо, перед початком навчального року, 1 вересня, проходитимуть інспекції навчальних закладів на предмет готовності приймати дітей, але відкривати такі заклади чи ні, з огляду на безпекову складову, вирішуватимуть на місцях. 

За даними Офісу генпрокурора, через бомбардування та обстріли збройними силами рф пошкоджено 2185 закладів освіти в Україні, з них 221 — зруйновано повністю.

Нагадаємо, що у школах Львова у новому навчальному році планують розпочати освітній процес з 1 вересня і в очній формі. Попередньо заплановано, що учні 1-5 класів вчитимуться за очною формою навчання, в учнів 6-10 класів буде очна форма навчання, можливий один день на тиждень дистанційно, а в 11-тикласників можливе поєднання очної та дистанційної форми навчання, залежно від семестру.

Водночас новий навчальний рік для студентів рекомендують розпочати раніше, ніж для школярів. 

Додамо, що з міркувань безпеки, зокрема, під час повітряних тривог, закладам освіти рекомендують змішане навчання: поєднання очного та дистанційного. У школах може перебувати така кількість дітей та вчителів, яка може за потреби перейти в укриття.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!