МВС запустило онлайн-сервіс видачі довідок про несудимість

1202 0
Витяг про несудимість може знадобитися у різних випадках.
Фото: articulosit.wordpress.com

Фото: articulosit.wordpress.com

Міністерство внутрішніх справ запустило сервіс, за допомогою якого можна онлайн отримати витяг про відсутність судимості. Про це повідомляється у Телеграм-каналі МВС.

Електронний сервіс  дозволяє замовити та отримати витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості» про притягнення до кримінальної відповідальності, відсутність/наявність судимості або обмежень, передбачених кримінально-процесуальним законодавством України.

Читайте також: Статус сирен в Україні тепер можна переглядати на картах онлайн

Замовити та отримати послугу може фізична особа, яка досягла 14-річного віку, має право на отримання з персонально-довідкового обліку відомостей про себе.

Витяг про відсутність судимості може знадобитися для:

  • всиновлення
  • оформлення документів в органах соціального забезпечення
  • оформлення віз для виїзду за кордон та надання до установ іноземних держав
  • оформлення на роботу
  • участі в процедурі закупівель.

 

Щоб отримати послугу, потрібно подати запит через сервіс vytiah.mvs.gov.ua, увійшовши до Особистого кабінету за допомогою кваліфікованого електронного підпису.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!